Η οικονομική κρίση δεν είναι επιστήμη

Τις τελευταίες ημέρες δεν είμαι καθόλου καλά. Έχω τρομερό πονόδοντο. Νιώθω ότι το υπόλοιπο της ζωής μου δεν θα είναι ποτέ πια το ίδιο. Και έτσι, όπως υποφέρω σωματικά… και πνευματικά όπως όλοι οι Έλληνες με την κρίση (πολυεστιακός πόνος) μου ήρθε η έμπνευση. Θέλω να κάνω μια σειρά προτάσεων στην ελληνική κυβέρνηση.

Ξέρω κατ’αρχάς ότι αυτοί δεν ενδιαφέρονται να μας βγάλουν από την κρίση. Αν ενδιαφερόντουσαν δεν θα είχαμε μπει καν σε αυτόν τον Δαιδαλώδη λαβύρινθο. Αλλά δεν χάνω και τίποτα να δημοσιεύσω μια – δυο ιδέες. Πάμε λοιπόν.

  • Τι θα γινόταν αν επιτρεπόταν και επιδοτούταν η καλλιέργεια ινδικής κάνναβης από τους αγρότες μας; Ας πούμε ότι το κράτος διέθετε έναν μηχανισμό από τους τόσους που σκουριάζουν αυτόν τον καιρό και έλεγε: επίσημα επιτρέπω την καλλιέργεια αυτού του είδους καπνού (!) και προσφέρω κιόλας επίσημα στήριξη σε αυτού του είδους την καλλιέργεια. Γεωπόνους, λιπάσματα, αρδευτικά συστήματα ,εγκαταστάσεις, δημόσιες εκτάσεις που μένουν ανεκμετάλλευτες και ότι άλλο χρειάζεται στην τελική. Θα αγοράζω με συγκεκριμένη τιμή κάθε τόνο προϊόντος και θα αναλαμβάνω την εξαγωγή σε τρίτες χώρες!!! Ναι είναι πολύ αυθαίρετο έτσι όπως το λέω αλλά φανταστείτε τι έχει να γίνει αν αυτό υλοποιούνταν! Δεν είμαι πολιτικός, δεν έχω ιδέα από νομικά θέματα και όσο για γεωπονία να μην πω καλύτερα. Τι θα γινόταν όμως αν το κράτος προσλάμβανε ας πούμε τους κατοίκους των Ζωνιανών για παράδειγμα και τους έλεγε: κάντε ότι θέλετε ελευθέρα και με υποστήριξη από μένα. Θέλω μέσα σε 5 χρόνια να μου φέρετε αυτά τα χρήματα. Ότι βγάλετε εσείς βγάλτε το! Δεν με ενδιαφέρει! Εγώ θέλω το Χ ποσό!!!!!

  • Τομή στο ασφαλιστικό! Θα μπορούσε εύκολα να καταργήσει τις συντάξεις! Και με την σύμφωνη γνώμη του κόσμου!!!! Πως; Απλό! Μοντέλο λειτουργίας ασφαλιστικών εταιρειών!! Τι σημαίνει αυτό; Μια μικρή αύξηση στις κρατήσεις των μισθών και στο τέλος του χρόνου της εργασίας η θα δίνεται ένα ποσό εφάπαξ η μια σύνταξη μηνιαίως ισόβια! Θα μπορούσε δηλαδή ο ασφαλισμένος να διαλέγει πόσα χρόνια θα ασφαλίζεται και μετά να λαμβάνει σύνταξη. Με κατώτερο όριο και το ανώτερο ελεύθερο(προφανώς). Θα μου πεις, όλοι θα δούλευαν μαύρα τότε! Και θα σου πω : ε μα αυτός είναι ο σκοπός!!!! Σε λίγα χρόνια ( καμία εικοσαριά υπολογίζω) το κράτος δεν θα είχε πια κόσμο να δώσει συντάξεις. Θα μπορούσε επίσημα να το επιτρέψει αυτό. Θα μπορούσε να επιτρέπει την ιδιωτική ασφάλιση παράλληλα και να υποχρεώνει έναν εργαζόμενο απλά να είναι ασφαλισμένος κάπου είτε σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό φορέα και να εργάζεται κανονικά. Σε αυτή τη περίπτωση θα φορολογούσε τους ιδιώτες. Με λίγα λόγια θα έτρεχε ο απλός κόσμος να κάνει την δουλειά που τώρα πασχίζει και τελικά δεν μπορεί να κάνει το κράτος!!!

Έχω και Κανά δυο άλλες σκέψεις αλλά τις αφήνουμε προς το παρόν. Ξέρω ότι όσοι μπείτε στον κόπο να διαβάσετε όλο αυτό θα διαφωνήσετε. Απλά θα σας πω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ποτέ κάτι από αυτά. Είναι απλό. Το κράτος πάντα ήταν, είναι και θα είναι όργανο στα χέρια κάποιων. Δεν θα λειτουργήσει ποτέ για το καλό όλων μας. Πάντα θα λειτουργεί με γνώμονα ισχυρά συμφέροντα. Και τα καλά και συμφέροντα του απλού λαού που πληρώνει μια ζωή τα σπασμένα και δεν κάνει τίποτα για να το αλλάξει αυτό δεν θα εξυπηρετηθούν ποτέ. Ο σκοπός είναι πάντα ,από πάντα και για πάντα η συγκέντρωση πλούτου στα χέρια όσο λιγότερων γίνεται. θα μπορούσα να γράψω-όπως και σεις άλλωστε-άπειρες σελίδες για αυτό το θέμα. Αλλά δεν έχει και νόημα. Σταματώ εδώ και επιφυλάσσομαι. Πάντα φιλικά…. Ο τζίτζικας του μέλλοντος!

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *