Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η προσέλευση του κοινού στο 31ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι

Ναυτικό Σαλόνι

Οι δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, από το πρώτο κιόλας Σαββατοκύριακο και οι δηλώσεις της Υπουργού για «κατάργηση της εφάπαξ έκτακτης εισφοράς για τους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής» εκτινάσσουν το Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι.

Πέραν κάθε προσδοκίας υπήρξε η προσέλευση στο 31 Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι από το πρώτο μόλις σαββατοκύριακο λειτουργίας του. Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε με κάθε επισημότητα, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009 στις 20.30, η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη, παρουσία του υφυπουργού κου Μπόλαρη, του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΚΑΠΛΑΣ ΠΕΕΥ, των διοργανωτών, αλλά και δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών. Να σημειώσουμε μάλιστα ότι η κα Κατσέλη, κατά την περιήγησή της στην έκθεση από τους διοργανωτές, εντυπωσιάστηκε από την μεγάλη προσέλευση και το ενδιαφέρον των επισκεπτών, που φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενη διοργάνωση.

Η μεγαλύτερη γιορτή της θάλασσας και του θαλάσσιου τουρισμού, διαρκεί συνολικά 9 ημέρες (17-25 Οκτωβρίου) και παρόλη την παγκόσμια κρίση γνωρίζει τεράστια επιτυχία και αυτό αποδεικνύεται από τη πρωτοφανή κοσμοσυρροή επισκεπτών που προσήλθαν από το πρώτο κιόλας Σαββατοκύριακο λειτουργίας της έκθεσης στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», προκειμένου να θαυμάσουν από κοντά 1.000 και πλέον σκάφη και περίπου 10.000 ναυτικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Η κα Κατσέλη επεσήμανε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού της ότι “Ο θαλάσσιος τουρισμός και πιο συγκεκριμένα οι ελληνικές θάλασσες αποτελούν εθνικό κεφάλαιο για τη νέα κυβέρνηση. Σκοπός μας είναι να επενδύσουμε στα λιμάνια μας, ακόμη και εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ενώ είναι σημαντικό η Ελλάδα να εξάγει τα σκάφη της”.
Ναυτικό Σαλόνι

Επιπλέον πολύ θετική έκβαση είχε για τους χρήστες σκαφών για τον κλάδο γενικότερα, αλλά και για τον κλαδικό φορέα ΣΕΚΑΠΛΑΣ ΠΕΕΥ η αναφορά της υπουργού, σε ένα καίριο πρόβλημα που δεν είναι άλλο από τα τεκμήρια που θέσπισε η προηγούμενη κυβέρνηση για τα σκάφη αναψυχής, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα επανεξεταστεί το θέμα με στόχο την κατάργησή τους. H κα Κατσέλη δήλωσε χαρακτηριστικά: “…Ο θαλάσσιος τουρισμός δεν είναι ορθολογικό να φορολογείται διαφορετικά από τις υπόλοιπες τουριστικές επιχειρήσεις, ειδικά σε περιόδους κρίσης. Γι αυτό βρίσκομαι σε συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομικών που είναι αρμόδιος για θέματα φορολογικής πολιτικής, προκειμένου να προωθήσουμε την κατάργηση της εφάπαξ έκτακτης εισφοράς για τους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής και τον ετήσιο ειδικό φόρο για τα επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής.”

“…η άποψη του υπουργείου είναι ότι ο φόρος αυτός κάνει κακό και όχι καλό σε έναν κλάδο που πλήττεται από την οικονομική κρίση”, συμπλήρωσε η κα Κατσέλη.

Την ανάληψη πρωτοβουλιών από την πολιτεία και την επιτάχυνση των διαδικασιών κατασκευής χώρων ελλιμενισμού, καθώς και την κατάργηση των τεκμηρίων μικρών σκαφών ζήτησαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους τόσο ο πρόεδρος κ. Νικήτας Αγγελάκης όσο και ο γενικός γραμματέας κ. Αλέξανδρος Ζέης του ΣΕΚΑΠΛΑΣ- ΠΕΕΥ, προκειμένου να ανακάμψει ο κλάδος.

Το 31ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι, αποτελεί την κυρίαρχη εκθεσιακή διοργάνωση στο χώρο της θαλάσσιας αναψυχής και του θαλάσσιου τουρισμού και απευθύνεται σε όσους ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με το boating, το yachting, το ψάρεμα και τα θαλάσσια σπορ. Το νέο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO στεγάζει φέτος για πρώτη φορά την έκθεση μέσα από υπερσύγχρονες υποδομές, 50.000 τ.μ. μοντέρνου εκθεσιακού χώρου, ενώ είναι προσβάσιμο με όλα τα συγκοινωνιακά μέσα μαζικής μεταφοράς, προσδίδοντας στο Ναυτικό Σαλόνι των Αθηνών μία νέα αίγλη.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή στο κοινό καθημερινά μέχρι και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009. Να σημειώσουμε ότι τις καθημερινές οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 10:00 έως τις 21:30 ενώ το Σαββατοκύριακο από 16:00-21:30. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.athensboatshow.gr

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *