Πως θα βγάλετε λεφτά στο Internet: Μέρος Α’ – Επεισόδιο 2

ebooks

Στο προηγούμενο επεισόδιο είδαμε τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε κάτι να πουλάμε ώστε να βγάλουμε χρήματα στο Internet. Στο σημερινό θα δούμε έναν τρόπο για να αρχίσουμε να το πουλάμε αμέσως. Ο τρόπος αυτός δεν είναι άλλος από το website δημοπρασιών και απευθείας αγορών ebay.
Για να αρχίσουμε να πουλάμε από το ebay πρέπει πρώτα να δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό σ’αυτό. Για να το κάνουμε αυτό πρέπει να έχουμε μια χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ώστε να εξασφαλιστεί το ίδιο από εμας ότι δεν θα το εξαπατίσουμε. Το κάλύτερο, κατα την γνώμη μου, είναι να βάλουμε μια χρεωστική για τον φόβο των ιουδαίων, αν και τα επίπεδα ασφαλείας του ebay  είναι ιδιαίτερα υψηλά. Προτείνω να πάμε σε μια τράπεζα και να ανοίξουμε έναν νέο λογαριασμό ο οποίος να δίνει χρεωστική κάρτα. Αυτόν τον λογαριασμό θα τον χρησιμοποιούμε μόνο για τα έσοδα αλλά και τα έξοδα (υπάρχουν και αυτά) από τις πωλήσεις.
Ωραία, τώρα έχουμε τον λογαριασμό στο ebay. Πάμε στο paypal το οποίο λειτουργεί σαν μια “ιντερνετική τράπεζα” και ανοίγουμε και εκεί έναν λογαριασμό Premier account ώστε να μπορούμε να δεχόμαστε πληρωμές και από πιστωτικές κάρτες. Η εγγραφή στο paypal είναι δωρεάν αλλά σε κάθε πώληση μας ένα ποσοστό θα παρακρατείτε. Για να ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός στο paypal απαιτείται ο λογαριασμός να έχει κάποιο ποσό (έστω 5 ευρώ, το οποίο παραμένει όπως είναι). Μετά από λίγο διάστημα (μερικές ημέρες) έρχεται ένα email ενεργοποίησης και όλα είναι έτοιμα για το ξεκίνημα.
Ηρθε η ώρα να δείξουμε το προιόν σας (το βιβλίο δηλαδή) σε όλον τον πλανήτη. Πάμε στο ebay και ξεκινάμε ένα ή περισσότερα listings (δημοπρασία στην αρχή) περιγράφοντας το περιεχόμενο και εστιάζοντας στα σημεία που θεωρούμε ότι θα “πουλήσουν”. Μετά από μερικά λεπτά το listing μας εμφανίζετε σε όλο το διαδίκτυο και ο καθένας μπορεί να το αγοράσει.

Αυτά τα λίγα με πολύ απλά λόγια. Θα χρειαστείτε όμως περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν το paypal και το ebay. Επισκεφθείτε τις σελίδες οδηγιών από τα ίδια τα sites για να ενημερωθείτε πλήρως σε όλες σας τις απορείες.

Συνέχεια στο επεισόδιο 3

               

Related Articles

11 ΣχόλιαΣχολιάστε

 • Αν μπορούσες να εξηγήσεις περισσότερα περί paypal και σύνδεσης με ebay για όσους δεν γνωρίζουν πολύ καλά αγγλικά θα ήταν πολύτιμη βοήθεια…

 • Διότι ναι μεν κάποια πράγματα ακόμα και αν ήταν στα ελληνικά νομίζω δεν θα τα καταλάβαινα. Π.χ. αυτό με τα 5 ευρώ που πρέπει να υπάρχουν στο paypal δεν το ήξερα. Πώς τα καταθέτεις αυτά;

 • Και το ebay και το paypal μαζεύουν μέγάλα ποσοστά από τις συναλλαγές. Π.χ αν πουλησει κάποιος κάτι στο ebay αξιας 10$ τα έξοδα θα είναι α)70 λεπτά για την δημιουργεία του listing, β)70λεπτά για την προμήθεια πώλησης και γ) 45λεπτά από το paypal για την πληρωμή από αυτό. Σύνολο 1,85$ δηλαδή 18,5% παρακράτηση!!!

 • @coolplatanos: 1) Τα μαθήματα αγγλικών θα ξεκινήσουν την επόμενη Δευτέρα από πεπειραμένο συνεργάτη του πανεπιστημιου των προαστίων του Βελιγραδίου…
  2) Δεν σου παίρνει 5 ευρώ απλά πρέπει να έχεις κάτι στο λογαριασμό σου ωστε να είναι ενεργός. Ανέφερα τα 5 ευρώ γιατί ειναι το μικρότερης αξίας χαρτονόμισμα. Δεν έχω πάει ποτέ στην τράπεζα να καταθέσω 1,50 ευρω.
  @Νικόλας: Άσε, έπιασες ένα ευαίσθητο θέμα τωρα…Τι να κάνεις όμως; Αυτοί βάζουν τους κανόνες.

 • Σε ποιο λογαριασμό να έχεις πέντε ευρώ; Στο paypal προφανώς. Πώς τα καταθέτεις αυτά; Μέσω internet; Εξηγείστε αγαπητέ σε μας τους άσχετους και αμαθείς.

 • @coolplatanos: Τα καταθέτεις κατα το άνοιγμα του λογαριασμου σου στην τράπεζα. Μετά αυτόν τον λογαριασμό τον “συνδέεις” με τον λογαριασμό σου στο paypal

 • Μα έχω ήδη λογαριασμό στην τράπεζα όμως δεν καταλάβαινα τι στο καλό μου ζητούσε στο paypal για να τον συνδέσω. Ασε θα βρω το σημείο που κόλλαγα και θα σου πω ακριβώς την απορία μου

 • εχω ηδη λογαριασμους αλλα μονο για αγορες . Πως μπορω να κανω listings και με τι? πως βρησκω το περιεχόμενο και πως εστιάζω στα σημεία που θεωρούμε ότι θα “πουλήσουν”. πως εμφανίζετε σε όλο το διαδίκτυο και τι μπορω να πωλησω αφου δεν εχω κατι.

 • γεια σας και από μένα,
  εγώ θεωρώ πολύ ακριβό το Ebay.

  Το http://www.emarket.gr είναι πολύ πιο αποδοτικό για μένα. Χρεώνει 2% επί των πωλήσεών σου, ΜΟΝΟ αν ξεπεράσεις τα 100 ευρώ τζίρο σε ένα μήνα.

  Και έχει πολύ κόσμο για να αγοράσει. Το θέμα φυσικά είναι να έχεις κάτι ενδιαφέρον να πουλήσεις και σε μία λογική τιμή. όσο πιο ενδιαφέρον και δυσεύρετο είναι ένα προϊόν τόσο περισσότερο κέρδος μπορείς να έχεις βέβαια, και να παίξεις με τις τιμές, αλλά και σε προϊόντα που βρίσκεις παντού, π.χ laptops κτλ αξίζει να πουλάς από εκεί, γιατί “φεύγουν”.

  Αυτή την μανία με το ebay δεν την καταλαβαίνω!

 • Και εγώ συμπληρώνω το εισόδημά μου online. Συγκεκριμένα βγάζω περίπου 40 ευρώ την ημέρα. Βέβαια το αποτέλεσμα δεν ήρθε ουρανοκατέβατο αλλά με υπομονή και επιμονή. Τσεκάρετε εδώ http://40eurosperday.wordpress.com/

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.