Μακαρόνια: Δυο ψέματα και μια αλήθεια

Το λάδι κατά το βράσιμο αποτρέπει την ένωση των ζυμαρικών
Ψέματα. Το λάδι μπορεί να αποτρέπει την δημιουργία αφρού κατά το βράσιμο αλλά σε καμιά περίπτωση δεν αποτρέπει τα ζυμαρικά από το κολλήσουν μεταξύ τους. Για να τα κρατήσετε χωρισμένα πρέπει το νερό να βράσει πολύ γρήγορα, να τα ανακατεύετε συχνά με ένα πιρούνι και, τέλος,
να τα ανακατέψετε με την σάλτσα αμέσως μετά από το στράγγισμα.

Πρέπει να τα ξεπλένετε μετά από το στράγγισμα
Ψέματα. Τα ζυμαρικά πρέπει απλά να στραγγίζονται και όχι να ξεπλένονται. Αν ξεπλυθούν τότε χάνεται το άμυλο και μαζί του η γεύση τους. Επίσης δεν θα είναι αρκετά κολλώδη ώστε η σάλτσα να τα “αγκαλιάσει” και να μείνει πάνω τους.

Πάντα πρέπει να ρίχνουμε αλάτι στο νερό
Αλήθεια. Τα ζυμαρικά θα είναι λιγότερο γευστικά χωρίς αλάτι. Επίσης με το αλάτι μειώνεται το σημείο βρασμού του νερού και φτάνετε στο αποτέλεσμα γρηγορότερα. Ένα κουτάλι αλάτι είναι αρκετό για μια συσκευασία ζυμαρικών 500 γραμμαρίων.

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *