Κερδοσκοπικές… υπερπροσφορές

Όλοι ξέρουμε και χρησιμοποιούμε καθημερινά κάποιο από τα εκατοντάδες site προσφορών που μας δίνουν την δυνατότητα να αγοράζουμε προιόντα και, κυρίως, υπηρεσίες σε τιμές λιγότερο υπερτιμημένες από πριν. Το “τιμές λιγότερο υπερτιμημένες από πριν” σημαίνει απλά ότι ακόμα και μετά από την έκπτωση ο πάροχος της υπηρεσίας ή του προιόντος συνεχίζει να έχει αρκετό κέρδος για την τσέπη του.
Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα “υπερπροσφορές” που κερδοσκοπούν μέχρι αηδίας και ασελγούν πάνω στην χτυπημένη από κρίση τσέπη του απλού ελληνικού λαού. Αυτό συμβαίνει κυρίως στα κινέζικα προιόντα που παρουσιάζονται ως ευκαιρίες παρόλο που ακόμα μετά από την έκπτωση προσφέρονται σε τετραπλάσια τιμή από αυτήν που θα μπορούσε κάποιος να το αγοράσει. Δείτε, για παράδειγμα την παρακάτω υπερπροσφορά:

Φαίνεται απίστευτη προσφορά! Από 54 ευρώ μόνο στα 21 ευρώ! Το αφεντικό τρελάθηκε!

Στο ebay.com υπάρχει ακριβώς το ίδιο προιόν με λίγο καλύτερα χαρακτηριστικά. Πόσο κάνει; 6,17 δολάρια ή 4,62 Ευρώ με δωρεάν τα μεταφορικά!!! Ευτυχώς το αφεντικό δεν τρελάθηκε και πολύ γιατί κερδίζει πάλι 16 ευρώ “επενδύοντας”  μόλις 5! 400% κέρδος χωρίς να κάνει τίποτα απολύτως αφού μάλιστα ο πωλητής φαίνεται να χρησιμοποεί την μέθοδο dropshipping.

Αυτό θα πει επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη. Αυτό θα πει και συνηδειτοποιημένος καταναλωτής.

 

Related Articles

1 ΣχόλιοΣχολιάστε

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.