Καθαρισμός κεραμικών εστιών: Ο απόλυτος οδηγός

Όλα σχεδόν τα νοικοκυριά είναι εφοδιασμένα με κουζίνες με κεραμικές εστίες που, και υπερέχουν αισθητικά αλλά και απαιτούν και λιγότερη ενέργεια για το μαγείρεμα.

Πως όμως πρέπει να καθαρίζονται για να διατηρούνται πάντα γυαλιστερές και όμορφες; Αντίθετα με τις εμαγιέ, στις κεραμικές εστίες η διαδικασία καθαρισμού είναι αρκετά απλή και τα υλικά που θα χρειαστείτε για τον καθαρισμό είναι συγκεκριμένα και μπορείτε να τα βρείτε και στο Super Market της γειτονιάς σας:

1. Ειδικό παχύρευστο καθαριστικό για κεραμικές εστίες

2. Το ειδικό πανάκι

3. Την ειδική ξύστρα με την λεπίδα

Αν έχετε όλα τα παραπάνω τότε είστε έτοιμη/ος να κάνετε την επιφάνεια της κουζίνας σας να λάμπει όπως την πρώτη μέρα που την αγοράσατε. Απλώστε στην κρύα  επιφάνεια το παχύρευστο καθαριστικό με την βοήθεια του ειδικού πανιού και τρίψτε ιδιαίτερα στις περιοχές όπου υπάρχουν ίχνη λεκέδων από φαγητά ή από λάδια. Αν υπάρχουν σημεία τα οποία δεν είναι δυνατόν να καθαριστούν με το πανάκι τότε πρέπει να επιστρατευθεί η ειδική ξύστρα. Απλώστε πάλι λίγο από το παχύρευστο καθαριστικό στα επίμαχα σημεία και σιγά-σιγά, με την βοήθεια της ξύστρας, αφαιρέστε τους λεκέδες. Αφού έχετε αφαιρέσει όλους τους λεκέδες, απομακρύνεται τους και γυαλίστε την επιφάνεια με το πανί και το καθαριστικό.

Tip: Μην σέρνετε τις κατσαρόλες πάνω στις κεραμικές εστίες γιατί υπάρχει κίνδυνος να αφήσετε σημάδια ή να γρατζουνίσετε την επιφάνεια!

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.