Υπάρχει ζωή και πέρα από τα γνωστά

Υπάρχει ζωή και πέρα από τα γνωστά

Λοιπόν σήμερα σκεφτόμουν τι να  γράψω…Διάφορα πέρασαν από το μυαλό μου….Μια ιδεά που κάθησα και σκέφτηκα ήταν να γράψω ένα σύντομο ιστορικό του Μπομπ του Σφουγγαράκη. Στο τέλος είδα ένα ωραίο βιβλίο που υπήρχε στο ράφι και πήρα από αυτό μια σελίδα… Το βιβλίο λέγεται “Ο Γλάρος Ιωνάθαν” και είναι ένα παραμύθι που έχει γράψει ο Richard Bach.  Παραθέτω το απόσπασμα:

“Καθώς βιούλαξε χαμηλά στο νερό, μια παράξενη κούφια φωνή αντήχησε μέσα του. Δεν υπάρχει τρόπος να ξεφύγω. Είμαι γλάρος. Είμαι απ’ την φύση μου περιορισμένος. Αν ήμουν φτιαγμένος να μάθω τόσα πολλά για το πέταμα θα΄χα διαγραμματα αντί για μυαλό. Αν ήμουν φτιαγμένος να πετάω σε τέτοιες ταχύτητες, θα ΄χα μικρές φτερούγες όπως το γεράκι και θα’ τρωγα ποντίκια, όχι ψάρια. Ο πατέρας μου είχε δίκιο. Πρέπει να ξεχάσω αυτές τις τρέλες. Πρέπει να πετάξω πίσω στο σμήνος και ν’αρκεσθώ σ’ αυτό που είμαι, ένας φουκαριάρης γλάρος.
Η φωνή έσβησε, ο Ιωνάθαν συμφώνησε. Η θέση ενός γλάρου τη νύχτα είναι στη στεριά, κι από τούτη τη στιγμή, ορκίστηκε, θα γινόταν ένας φυσιολογικός γλάρος. Όλοι θα ‘ταν έτσι πιο ευτυχισμένοι.
Κουρασμένος έφυγε από τα σκοτεινά νερά και πέταξε προς τη στεριά, κι ευγνωμονούσε τα όσα είχε μάθει για το ξεκούραστο χαμηλό πέταμα. Όμως όχι, συλλογίστηκε. Πάει, τελείωσα μ΄ ό,τι ήμουν, πάει, τελείωσα μ’ ό,τι έμαθα. Είμαι γλάρος όπως κάθε άλλος γλάρος και θα πετάω σα γλάρος. Κι έτσι ανέβηκε με κόπο εκατό πόδια ψηλά και φτερούγισε πιο δυνατά, για να φτάσει γρήγορα στην αχτή.”

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.