How to build a χορτόσουπα

How to build a χορτόσουπα

Μετά από καταναλώσεις στερεάς τροφής πολλών ημερών ήρθε η ώρα για μια χορτόσουπα. Μάζεψα τα υλικά, έβγαλα τον Μάμαλάκη και την Βέφα από το πατάρι που τους είχα κλεισμένους και άρχισα το μαγείρεμα με την βοήθεια της Νικολέττας (μπορεί και το ανάποδο). Τα υλικά που χρησιμοποίησαΜΕ είναι:

6 μικρές φρέσκες ντομάτούλες
6 καρότα κομμένα σε ροδέλλες
3 κρεμμύδια ξερά ψηλοκομμένα
1/2 λίτρα νερό
1 κλαδάκι σέλινο
4 πατάτες
αλάτι, πιπέρι και 5 κουταλιές λάδι

Η διαδικασία έχει ως εξής:
Κομματιάζουμε τα πάντα εκτός από τις ντομάτες. Όλα τα κομματιασμένα τα βράζουμε για μισή ωρίτσα και αμέσως μετά βάζουμε τις ντομάτες ολόκληρες με μερικές τρύπες στο κοκκινωπό σωματάκι τους. Μαζί με τις ντομάτες ριχνουμε και το αλάτι. Βραζουμε όπως είναι για άλλη μια ώρα. Όταν περάσει η ώρα σουρώνουμε τα υγρά και τα κρατάμε ενώ τα υπόλοιπα λαχανικά τα πολτοποιούμε με το multi. Tον πολτό τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα υγρά, βάζουμε το λάδι και έχουμε μια λαχταριστή (???) σούπα.

How to build a χορτόσουπα

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *