Ντοκιμαντέρ για την «Γρίπη των χοίρων» και τις φονικές πανδημίες στη Nοva

Nova, σπασμενοι κωδικοι

Μικροσκοπικοί εχθροί στο μικροσκόπιο του National Geographic

Η εξάπλωση του νέου ιού Η1Ν1 μέσα στο 2009 έχει τρομοκρατήσει ολόκληρη την υφήλιο. Γνωστός και ως ιός της γρίπης των χοίρων, μεταδίδεται µε έναν απίστευτο ρυθμό και έχει γίνει μέχρι στιγμής η νούμερο 1 πανδημία γρίπης του 21ου αιώνα.

Το ντοκιμαντέρ «Η γρίπη των χοίρων» του National Geographic εξετάζει την Κυριακή 6/12 στις 21:00, μέσα από την οθόνη της nova, πώς εξελίσσεται ο ιός μιας τέτοιας γρίπης και παρακολουθεί τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την καταπολέμησή του.

Το 1918, 100 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πέθαναν από την ισπανική γρίπη. Σήμερα ένα νέο εμβόλιο κατά του ιού H1N1 έχει κυκλοφορήσει, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι 33 χρόνια πριν, ένα αντίστοιχο εμβόλιο, που τέθηκε σε κυκλοφορία στις ΗΠΑ, προκάλεσε περισσότερα προβλήματα απ’ ό,τι η ίδια η γρίπη.

Στο ντοκιμαντέρ του National Geographic, οι συνδρομητές θα παρακολουθήσουν τις γρήγορες αποφάσεις και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, για να καταπολεμηθούν αυτοί οι θανάσιμοι εχθροί του ανθρώπινου οργανισμού και εξετάζει προηγούμενες πανδημίες γρίπης, παίρνοντας μαθήματα αντιμετώπισης από το παρελθόν.

Αμέσως μετά, στις 22:00, η σειρά «Φονικές Πανδημίες» ανατρέχει στη Μαλαισία του 1999 όπου ένας άγνωστος ιός, που αποδόθηκε στην έκθεση στους χοίρους, σκόρπισε το θάνατο. Το μικρόβιο προκαλούσε το θάνατο στον ένα από τους δύο που προσβάλλονταν. Η εκπομπή θα παρακολουθήσει τις προσπάθειες της επιστήμης να λύσει το μυστήριο που περιβάλλει έναν ακόμα φονικό ιό.

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.