Οι κορυφαίες αναζητήσεις για το 2009 σε Ελλάδα και κόσμο

Google Zeitgeist

Η Google ανακοίνωσε σήμερα το Ετήσιο Zeitgeist της εταιρείας-, το οποίο αποτελεί μία ματιά στο 2009 μέσα από τα μάτια όλου του κόσμου στο διαδίκτυο. Το Zeitgeist 2009 προσφέρει μια μοναδική προοπτική των σημαντικών γεγονότων του έτους, καθώς και των τελευταίων τάσεων, η οποία βασίζεται στις διαδικτυακές αναζητήσεις που πραγματοποιούνται μέσω της μηχανής αναζήτησης της Google παγκοσμίως.

Το εργαλείο Google Zeitgeist προσφέρει τη δυνατότητα να δει κανείς ποια θέματα είχαν ενδιαφέρον σε όλο τον πλανήτη. Οι πιο δημοφιλείς όροι αναζήτησης, σε πάνω από πενήντα χώρες, εμφανίζονται στην ιστοσελίδα της Google – συμπεριλαμβανομένων θεμάτων όπως: πολιτικοί υποψήφιοι στη Νότια Αφρική, ειδήσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αναζήτηση brands ηλεκτρονικών ειδών στο Χονγκ Κονγκ.

• Ποια ήταν η πιο δημοφιλής διασημότητα του 2009 παγκοσμίως;

• Ποια νέα τεχνολογία έφτασε στην κορυφή των charts;

• Ποιοι ήταν οι πιο δημοφιλείς όροι αναζήτησης των χρηστών της μηχανής αναζήτησης Google: η παγκόσμια οικονομική κρίση ή το αποτέλεσμα του αγαπημένου reality show;

Οι πιο δημοφιλείς όροι αναζητήσης παγκοσμίως για το έτος 2009 είναι:

1. Michael Jackson

2. facebook

3. tuenti

4. twitter

5. sanalika

6. new moon

7. gaga lady

8. Windows 7

9. dantri.com.vn

10. torpedo gratis

Όσον αφορά στην Ελλάδα, οι δημοφιλέστεροι όροι αναζήτησης αφορούν στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, στα ειδησεογραφικά portals, καθώς επίσης και στο YouTube. To facebook φαίνεται ότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των Ελλήνων χρηστών, με την διάσημη υπηρεσία video της Google να ακολουθεί στη δεύτερη θέση, καθώς επίσης και τη δημοφιλή ειδησεογραφική ιστοσελίδα in.gr αμέσως μετά.

Οι πιο δημοφιλείς όροι αναζητήσης στην Ελλάδα για το έτος 2009 είναι :

1. facebook

2. youtube

3. in

4. games

5. lyrics

6. google

7. yahoo

8. video

9. tube

10. msn

Ακολούθως, οι γρηγορότερα αυξανόμενες αναζητήσεις στην Ελλάδα συμπεριλαμβάνουν τη γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook. Παράλληλα, υψηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου βρίσκονται και οι ιστοσελίδες και τα blogs με παραπολιτικά σχόλια και ειδήσεις για τα media και τη ζωή των επωνύμων στην Ελλάδα, όπως το troktiko.blogspot.com και το zoogla.gr. Επιπλέον, από τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις των Ελλήνων δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι Ελληνικές ταινίες, τα σπορ, και τα διαδικτυακά παιχνίδια. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ένας από τους όρους αναζήτησης που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος είναι οι διαδικτυακοί χάρτες.

Γρηγορότερα αυξανόμενες αναζητήσεις στην Ελλάδα:

1. facebook

2. troktiko

3. zougla

4. facebook

5. gamato

6. greek movies

7. παιχνίδια

8. maps

9. yahoo.gr

10. sport

Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Google Zeitgeist σε όλο τον πλανήτη, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: google.com/zeitgeist2009

Related Articles