Η Google εξαγόρασε την Motorola και ο πόλεμος της πατέντας

Εδώ και λίγες ημέρες ένα μεγάλο  γεγονός τον χώρο των smartphones σε όλο τον κόσμο: H Google εξαγόρασε την Motorola αντί του ποσού των 12,5 δις δολαρίων που αποτελεί ρεκόρ εξαγοράς από την Google. Το γεγονός αυτό ηρθε να επιστεγάσει την εδώ και μήνες παντοκρατωρία τριών εταιριών τόσο σε λειτουργικά συστήματα και πλέον και σε hardware. Μάλλον θα αργήσουμε να δούμε κάποιον τέταρτο στην “παρέα” των Google, Apple και Microsoft.
Τι όμως αγόρασε η Google με τα 12,5 δις δολάρια; Μόνο μια εταιρία που κατασκευάζει τηλέφωνα; Όχι μόνο! Αγόρασε και τις 17000 πατέντες της! Πατέντες που γενικά τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει μήλον της Εριδός μεταξύ των εταιριών με τις αλεπάλληλες δικαστικές διενέξεις αλλά και την εξαγορά με το ποσό των 4,5 δις δολαρίων για πατέντες της Nortel από την Apple και την Microsoft. Ο ίδιος ο Larry Page σε ενα blog post γράφει:

Our acquisition of Motorola will increase competition by strengthening Google’s patent portfolio, which will enable us to better protect Android from anti-competitive threats from Microsoft, Apple and other companies.

Αυτό καταδεικνύει ότι ο “πόλεμος της πατέντας” έχει ξεκινήσει ουσιαστικά για να προστατεύει ο κάθε κατασκευαστής τα δικά του προιόντα σε περίπτωση απειλών από τους ανταγωνιστές του σχετικά με την καταπάτηση κάποιας πατέντας.

            

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *