Ινδονησία: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στέλνουν ομάδες στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές

Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Σεισμός μεγέθους 7.6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ χτύπησε την πόλη Παντάνγκ (Padang) στη δυτική όχθη της Ινδονησιακής Νήσου Σουμάτρα (Indonesias Sumatra Island), την Τετάρτη στις 5.16 τοπική ώρα. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, πάνω από 450 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια. Λέγεται ότι οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι οι πόλεις Παντάνγκ (Padang) και Παριαμάν (Pariaman).

Οι Ινδονησιακές αρχές έχουν στείλει ιατρική και επισιτιστική βοήθεια στην περιοχή.

Οι ΓΧΣ διατηρούν προγράμματα ιατρικής περίθαλψης στην Ινδονησία από τις αρχές του 2009. Αμέσως μετά το σεισμό, οι ΓΧΣ ήρθαν σε επαφή με πρώην μέλη του ντόπιου προσωπικού για να έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα των αναγκών που υπάρχουν και για να οργανώσουν μια ομάδα εκτίμησης της κατάστασης που επικρατεί στις πληγεισες περιοχές.

Επιπλέον οι ΓΧΣ στέλνουν σήμερα μια ομάδα εφτά ατόμων καθώς και ιατροφαρμακευτικό υλικό από τις Βρυξέλλες και το Παρίσι στην Ινδονησία. Η ομάδα αποτελείται από συντονιστή, νοσηλευτή, χειρουργό, αναισθησιολόγο και ψυχολόγο.

Δύο νεφρολόγοι από τη Διεθνή Ομάδα «Renal Disaster Relief Task Force’» αναχωρούν μαζί με την ομάδα των ΓΧΣ. Θα κάνουν αιμοκαθάρσεις σε άτομα που υποφέρουν από «το σύνδρομο της μυϊκής σύνθλιψης», μια κατάσταση στην οποία εξαιτίας της σύνθλιψης του μυϊκού ιστού αποβάλλονται μεγάλες ποσότητες τοξινών μέσα στο αίμα προκαλώντας νεφρική ανεπάρκεια. Αν αυτή η κατάσταση δε θεραπευτεί, το «σύνδρομο της μυϊκή&si! gmaf; σύνθλιψης» μπορεί να αποβεί θανατηφόρο.

Οι ΓΧΣ ετοιμάζονται να στείλουν μέσα στις επόμενες ώρες επιπλέον προσωπικό, καθώς και υλικό ανακούφισης των πληγέντων.

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.