Forthnet:Ταχύτητες μέχρι 24 TeraBps…

Τις τελευταίες μέρες η ταχύτητα του internet που μου παρέχεται επί πληρωμή από την Forthnet έχει πέσει στο Ναδίρ: Συχνά κολλήματα, αρκετές φορές εκτός σύνδεσης ενώ ακόμα και η θέαση video στο youtube έχει καταντήσει μαρτύριο. Είναι τραγικό, όπως λέει και γνωστή ηθοποιός, να σου τάζουν ΜΕΧΡΙ 24 Mbps και να σου δίνουν μόλις 0,53!!! Το test από το speedtest.net δείχνει την τραγική πραγματικότητα. Φυσικά οι αγαπητοί φίλοι της Forthnet είναι καλλυμένοι αφού τα ΜΕΧΡΙ 24 Mbps ξεκινούν από το 0. Προτείνω να προσφέρουν ταχύτητες μέχρι 24Terabps αφού ούτως ή άλλως δεν αλλάζουν και πολλά πράγματα τα οποία θα άλλαζαν αν ο δύσμοιρος πελάτης είχε το δικαίωμα να πληρώσει ΜΕΧΡΙ 25 Ευρώ…

Related Articles

7 ΣχόλιαΣχολιάστε

 • έχει κάνει speedtest για να δεις την ταχύτητα ?!?!?!?!
  και επιπλέον έχεις ανακατέψει Mbps με MB/s ?!?!?!?!

  προφανώς κάνεις πλάκα, δεν περιμένεις να σε πάρουμε σοβαρά….

 • Οχι δεν κάνω πλάκα Spyros Mbps είναι Μb/s τι δεν καταλαβες; Επίσης 0,53 εειναι μικρότερο από 24 ακόμα και με το speedtest. Στην ορθογραφία κολλάς; Το αποτέλεσμα είναι ότιη Forthnet πουλάει τα 0,53 Mbps 25 ευρώ.

 • Το speedtest πλεον δεν δείχνει κάτι οσον αφορα την ταχυτητα σου. Που κλειδωνει το router σου? Τι attenuation έχεις? Μίλησες με την τεχνική υποστηριξη? Το 0.53 δεν παιζει εκτος και αν κατεβαζεις ταυτοχρονα torrents

 • Δεν ξέρω ούτε που κλειδώνει το Router ούτε το τι attenuation έχω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι όταν συνδέθηκα με την Fortnet πριν μερικούς μήνες το speedtest εδειχνε 12Μbps και πάνω ενώ προχθές χωρίς να κατεβάζω αυτά τα “torrent” (τί ειναι αυτά;) το ίδιο τεστ έδειχνε 0,53 και τα videoστο youtube απαιτούσαν τσιγάρο.
  Tώρα που ξαναέκανα το test 5,14Μbps download kai 0,83 upload. Το καλύτερο θα ήταν να πληρώναμε και εμεις ΜΕΧΡΙ 25ευρώ για τα ΜΕΧΡΙ 24Mbps δηλαδή να υπήρχε ένας τρόπος μετρησης του μέσου όρου της ταχύτητας ανα μηνα και ανάλογα να καταθέταμε τα υπερπολύτιμα ευρώ μας στα ταμεία της forthnet kai loipwn provider.

 • Είναι δύσκολο να σου εξηγήσω τεχνικά πως λειτουργεί η ταχύτητα. Πάντως πολλές φορές εξαρτάται από το “φυσικό μέσο” και όχι την εταιρία. Γι’αυτό και παίζει αυτό το εως 24 σε ΟΛΕΣ τισ εταιρίες.
  Πάντως μιας και ρωτάς δεν έχει νόημα να κάνεις speedtest, ποιο έγκυρη είναι η προσωπική σου εμπειρία.
  Σε κάθε περίπτωση όταν πιστεύεις πως κάτι δεν πάει καλά, επικοινώνησε με την τεχνική υποστήριξη για να δεις αν μπορείς να διορθώσεις κάτι ή όχι.
  Π.χ. αν μένεςι 4ΚΜ μακριά από το DSLAM της περιοχής σου, η ταχύτητα σου θα είναι πολύ μικρή και δεν πρόκειτε να ανέβει ποτέ. Πολλές φορές είναι θέμα “φυσικής”.

 • Πάντως αυτού του τύπου οι ταχύτητες συνήθως υποδηλώνουν πρόβλημα στη γραμμή ή στην εγκατάσταση. Άλλωστε από τη δική μου εμπειρία με forthnet τα πράγματα στην ταχύτητα ήταν πολύ καλά.

 • Βασικά,πριν αρχίσεις να ψάχνεις τα τεχνικά με προβλήματα, καλώδια, αποστάσεις χαλκούς, attenuation, SNR κλπ κλπ κλπ… ήδη ζαλίστηκα πάλι :)
  Θα σου πρότεινα να αλλάξεις το wireless. Από την εμπειρία μου, το thomson router που δίνουν, έχει default WEP κρυπτογράφηση… Το οποίο είναι πανεύκολο να σπάσει, και ίσως κάποιος γείτονας να το έχει κάνει ήδη και να σου “τρώει” bandwidth. Πίστεψέ με, όσο περίμενα να μου συνδέσουν τη γραμμή χρειαζόμουν internet και το έκανα κι εγώ! :/

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.