Ευρωπαική εβδομάδα μετακίνησης 2007

 European Mobility Week

Πέρασε και η Ευρωπαική Εβδομάδα Μετακίνησης 2007 χωρίς κανείς να καταλάβει τίποτα. Από 16 μέχρι 22 Σεπτεμβρίου, υποτίθεται ότι ήταν, και είναι αφού τελειώνει σήμερα η εβδομάδα η οποία θα αποτελούσε την απαρχή συζητήσεων και ανταλλαγής σκέψεων για μια καλύτερη πιο προσιτή στους πολίτες πολή οπου θα μπορούν όλοι να μετακινούνται εύκολα, χωρίς εμπόδια , με πιο προσιτούς στον άνθρωπο δρόμος, θα αποτελούσε την εβδομάδα οπου τα ΜΜΜ θα είχαν την τιμητική τους. Το δελτίο τύπου του Υπουργείο Συγκοινωνιών μας ενημερώνει σχετικά:

“Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης 2007
 

 

EYΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ 2007
Δωρεάν αύριο οι μετακινήσεις με τις αστικές συγκοινωνίες

Με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ Κωστή Χατζηδάκη, οι αστικές μετακινήσεις των πολιτών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ( λεωφορεία, τρόλει, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, Μετρό-Προαστιακός και Τραμ) θα γίνονται δωρεάν (χωρίς εισιτήριο) αύριο, Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της ενεργής συμμετοχής του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης».

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης» γιορτάζεται με σειρά εκδηλώσεων σε περισσότερες από 1300 ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις και κορυφώνεται αύριο.
Το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών θα συμμετάσχει στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων που θα διοργανωθούν από τις 15.00 το απόγευμα του Σαββάτου στην Πλατεία Κοτζιά.

Και φέτος οι στόχοι της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εναλλακτικών Τρόπων Μετακίνησης» -η οποία που καθιερώθηκε το 2002-, κάτω από το κεντρικό σύνθημα «Δρόμοι για τον άνθρωπο», εστιάζονται:

  • Στη βελτίωση της νοοτροπίας και της συμπεριφοράς των πολιτών στις καθημερινές τους μετακινήσεις, και
  • Στην ανάγκη αποσυμφόρησης της κυκλοφορίας, με τη διάδοση και αύξηση της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Δηλώσεις του ΥΜ&Ε κ Κωστή Χατζηδάκη, θα γίνουν στη διάρκεια των αυριανών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων στην Πλατεία Κοτζιά στις 17.00

Από το Γραφείο Τύπου “

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.