Επείγον: Πως να ψηφίσετε αύριο

Εκλογές 2007

Επιτέλους η μέρα του λαού φτάνει. Η μέρα αυτή είναι συνήθως σαν τα δίσεκτα χρόνια: Έχει συχνότητα τετραετίας, κρατάει 12 ολόκληρες ώρες, είναι ευκαιρία να δείς πάλιους “φίλους” σου και να λογομαχήσεις/μαλώσεις/πιαστεις στα χέρια μαζί τους σε ένα γιορτινό κλίμα γεμάτο σημαίες και αφίσες παντού. Είναι η μέρα σου. Οι οδηγίες που θα ακολουθήσουν μπορεί και να σε βοηθήσουν να μην υποπέσεις στα ιδια λάθη για τα οποία αυτομουτζονόσουν τα προηγούμενα χρόνια (μάλλον δεκαετίες).

α) Να ξυπνήσεις λίγο αργότερα από τα συνηθισμένα, δεν είναι μια συνηθισμένη ημέρα.

β) Να απολαύσεις τον καφέ ή το πρωινό σου χωρις να ανοίξεις τηλεόραση ή εφημερίδα. Προτείνω να ακούσεις ραδιόφωνο και συγκεκριμμένα Τρίτο Πρόγραμμα το οποίο θα σε χαλαρώσει και θα δημιουργήσει ένα ευχάριστο background στον πρωινό καφέ σου.

γ) Κάνε μια μικρή ανασκόπηση των τελευταίων χρόνων. Ζεις καλύτερα, χειρότερα οι υπάλληλοι των τραπεζών σε φωνάζουν με το μικρό σου; Σκέψου όλα αυτα και αναλυσέ τα με τα δικά σου κριτήρια όχι με τα κριτήρια του “ευαγγελοχατζηνικοτραγκοκακαουνάκη”. Σκέψου με ελεύθερο πνεύμα πέρα από το καθιερωμένο.

δ) Φόρα το σιδερωμένο και φρεσκοπλυμμένο σου καλό ρούχο και βάλε παπούτσια και κάλτσες (ποτέ ασπρη κάλτσα με μαύρο παπούτσι).

ε) Πάρε παραμάσχαλα την γυναικα/ ανδρα σου και πηγαινε μια βόλτα στο διπλανό δάσος (που μπορεί να είναι λίγο μακρύα). Εκεί κάνε μια βόλτα, χαλάρωσε ακούγωντας τα πουλιά να κελαηδάνε και να αναπαράγονται σε απόσταση μιας ανάσας απο εσένα.

στ) Κάτσε σε ένα παγκάκι (αφού το σκουπίσεις και αν υπάρχει) και συζητήστε για διάφορα θέματα όπως τις μεταφυσικές σας ανησυχίες, κάτι πέρα από την επικαιρότητα.

Τώρα είσαι έτοιμος. Πήγαινε στο εκλογικό σου τμήμα, χαιρέτησε τους υπευθύνους διεξαγωγής και πάρε τα ψηφοδέλτια, όλα τα ψηφοδέλτια για να μην χαρακτηριστείς. Κλείσε το παραβάν και ξανασκέψου τη πας να κάνεις και τις επιπτώσεις της πράξης σου στην καθημερινότητα σου. Βάλε το επιλεγμένο ψηφοδέλτιο με τάξη μεσα στο φάκελο και κόλλησε το. Βάλτον μέσα στην κάλπη χωρίς να πεις τις βλακείες του τύπου “που είναι ο φωτογράφος”  κλπ. Αυτό ήταν, τελείωσες, μπορείς να πάς σε μια χασαποταβέρνα και να διασκεδάσεις το υπόλοιπο της ημέρας. Διασκέδασε όσο μπορείς, μένουν λίγες ώρες ακόμα…

Related Articles

1 ΣχόλιοΣχολιάστε

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.