Εντυπωσιακή άνοδος για τον Alpha

Alpha TV

Αύξηση 3 ποσοστιαίων μονάδων στα δυναμικά κοινά το πρώτο εξάμηνο του 2009

Από το 12,4% τον Ιανουάριο 2009 στο 15,8% τον Ιούνιο 2009

Εντυπωσιακή άνοδο στην τηλεθέασή του κατέγραψε το πρώτο εξάμηνο του 2009 ο Alpha.

Μέσα σε λίγους μήνες και μετά από μια σειρά αλλαγών που ενδυνάμωσαν το πρόγραμμά του, ο Alpha αποκόμισε εντυπωσιακά οφέλη και κέρδισε πολλές μάχες στο πεδίο της τηλεθέασης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της AGB, το πρώτο εξάμηνο του 2009, ο μέσος όρος τηλεθέασης του Alpha στα δυναμικά κοινά 15-44 παρουσιάζει σταθερή άνοδο, σε μηνιαία κλίμακα, αφού από το 12,4%, τον Ιανουάριο 2009 έφτασε στο 15,8% τον Ιούνιο 2009 πράγμα που σημαίνει ότι υπήρξε εντυπωσιακή αύξηση της τάξεως, περίπου, του 25%. Εντυπωσιακή είναι η άνοδος που σημειώνει ο Alpha και σε επιμέρους κοινά.

O Alpha ανατρέπει τα τηλεοπτικά δεδομένα

Ο Alpha με τον επανασχεδιασμό του προγράμματός του κατάφερε να αλλάξει τα τηλεοπτικά δεδομένα αλλά και να ανατρέψει συνήθειες ετών του τηλεοπτικού κοινού.

Ο πυρήνας αυτής της επιτυχίας είναι το concept των νέων του εκπομπών, η συνέχιση ήδη επιτυχημένων προγραμμάτων του, αλλά και οι τολμηρές του κινήσεις στο θέμα του προγραμματισμού.

• Κεντρικό δελτίο ειδήσεων: Μια τολμηρή κίνηση με θετικά αποτελέσματα.

Θετικός είναι ο απολογισμός για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων το οποίο μεταφέρθηκε στις 19:00, μια κίνηση με την οποία ο Alpha σπάει συνήθειες ετών και δημιουργεί νέα δεδομένα.

Με την νέα, ανανεωμένη του μορφή, πολυθεματικό, αποκαλυπτικό, με γρήγορους ρυθμούς, δίνοντας έμφαση στα ρεπορτάζ και την εικόνα, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, με παρουσιαστή τον Αντώνη Σρόιτερ, σημείωσε αύξηση στην τηλεθέασή του συγκεντρώνοντας ποσοστό 12% στα δυναμικά κοινά 15-44 ενώ την προηγούμενη περίοδο (Σεπτέμβριος 2008 – Μάρτιος 2009) είχε καταγράψει ποσοστό 9,7%

• Ανατροπή των τηλεοπτικών δεδομένων, διαμόρφωση νέων τάσεων.

Το «Κάτι ψήνεται» κέρδισε τις εντυπώσεις από τον πρώτο μήνα μετάδοσής του και διέγραψε μια εντυπωσιακή πορεία στη ζώνη προβολής του, σε μια δύσκολη ζώνη ανταγωνισμού, η οποία μέχρι πρότινος μονοπωλείτο από τα δελτία ειδήσεων όλων των καναλιών.

Το δημοφιλές και συναρπαστικό πρόγραμμα κέντρισε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, καταφέρνοντας να ταράξει τα τηλεοπτικά νερά και να δημιουργήσει έντονο προβληματισμό στα επιτελεία των άλλων καναλιών.

Το «Κάτι ψήνεται» έκλεισε τη φετινή σεζόν, στα δυναμικά κοινά 15-44, με το εκπληκτικό ποσοστό 24,5%

• Νέα προγράμματα στην prime time. Νέες ιδέες, εντυπωσιακή πορεία.

Η εκπομπή «Εφιάλτης! Στην κουζίνα» έκλεισε με μεγάλη επιτυχία την τηλεοπτική χρονιά δημιουργώντας μια νέα τάση στα τηλεοπτικά δρώμενα.

Το πρωτότυπο concept της εκπομπής και η εκρηκτική προσωπικότητα του παρουσιαστή κέντρισαν το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού το οποίο έδωσε υψηλή τηλεθέαση σε αυτό το νέο εγχείρημα του Alpha.

Ο «Εφιάλτης! Στην κουζίνα» έκλεισε τη φετινή σεζόν, με ποσοστό 23,2%, στα δυναμικά κοινά 15-44.

Με μεγάλη επιτυχία άνοιξε η αυλαία για το «Αγρότης μόνος ψάχνει…». Το πρώτο επεισόδιο, ένα επεισόδιο γνωριμίας σημείωσε στα δυναμικά κοινά 15-44 ποσοστό 32%, σχεδόν το ένα τρίτο όλων όσων συντονίστηκαν στο ανταγωνιστικό prime time της βραδιάς της Τετάρτης.

Το «Chart Show», μια ξεχωριστή μουσική εκπομπή, διέγραψε και αυτή μια ικανοποιητική πορεία κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού, έναντι ισχυρού ανταγωνισμού. Η πρώτη εκπομπή συγκέντρωσε, στα δυναμικά κοινά 15-44, 19,3% και η δεύτερη 22%.

Παράλληλα και η εκπομπή «Πάμε πακέτο», η μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία του Alpha τα βράδια της Πέμπτης, συνέχισε τη δυναμική της πορεία.

Οι συγκινητικές προσωπικές ιστορίες ανθρώπων και οικογενειών σημείωσαν στα δυναμικά κοινά 15-44 ποσοστό 18,9%, ενώ στο σύνολο η εκπομπή έφτασε ως το εντυπωσιακό ποσοστό 40,5%.

• Λάκης Λαζόπουλος, ο απόλυτος κυρίαρχος του prime time με 52,3% στα δυναμικά κοινά 15-44.

Απόλυτος κυρίαρχος της prime time και τη φετινή τηλεοπτική σεζόν αναδεικνύεται ο Λάκης Λαζόπουλος ο οποίος με τη σάτιρά του, το χιούμορ του, τη φιλοσοφία του και τα πηγαία αστεία του καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατών μπροστά από τη μικρή οθόνη κάθε βδομάδα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής τηλεοπτικής σεζόν, το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» παρέμεινε σημείο αναφοράς και κέντρισε το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού σημειώνοντας εντυπωσιακά ποσοστά τηλεθέασης.

• Ενδυνάμωση του Alpha στην πρωινή και απογευματινή ζώνη, εξαιρετική πορεία της πρωινής ψυχαγωγικής ζώνης με τις εκπομπές «Καφές με την Ελένη» και «Μες στην καλή χαρά».

Ελένη Μενεγάκη σαρωτική πορεία με 29,2% στα δυναμικά κοινά 15-44

Η Ελένη Μενεγάκη είναι αδιαμφισβήτητα η κυρίαρχη βασίλισσα της τηλεόρασης και μακράν η πρωταγωνίστρια της πρωινής ψυχαγωγικής ζώνης. Η φετινή τηλεοπτική της πορεία ήταν σαρωτική. Σε μια χρονιά όπου υπήρξαν πολλές ανακατατάξεις και ανατροπές στην καθημερινή πρωινή ψυχαγωγική ζώνη η Ελένη Μενεγάκη κέρδισε την προτίμησή του τηλεοπτικού κοινού και μάλιστα με σημαντική διαφορά από τον ανταγωνισμό καθώς η εκπομπή «Όμορφος κόσμος το πρωί» ήταν δεύτερη στον πίνακα της τηλεθέασης, με ποσοστό 17,9%

«Μες στην καλή χαρά», εντυπωσιακό ξεκίνημα, θεαματική πορεία

Η εκπομπή «Μες στην καλή χαρά», με τη Ναταλία Γερμανού, τη Σίσσυ Χρηστίδου και την παρέα τους αναδεικνύεται o πρωταγωνιστής της πρωινής ψυχαγωγικής ζώνης του Σαββατοκύριακου.

Η εκπομπή με τα φωτεινά της χρώματα και τη φρέσκια της ματιά είχε μια εντυπωσιακή πορεία, με 22,5% στα δυναμικά κοινά 15-44 κατάφερε να γίνει η αγαπημένη συντροφιά των τηλεθεατών και να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τους καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής τηλεοπτικής χρονιάς.

Όπως καταδεικνύεται από τα συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά τηλεθέασης, η θέση του Alpha έχει σταθερά ενισχυθεί και έχει αποκτήσει μια μεγαλύτερη δυναμική μετά τις αλλαγές και βελτιώσεις στο πρόγραμμά του.

Ο Alpha μετά από την εντυπωσιακή πορεία που έχει καταγράψει το πρώτο εξάμηνο του 2009 ευχαριστεί τους τηλεθεατές που τον τίμησαν με την προτίμησή τους, εύχεται σε όλους ένα καλό καλοκαίρι και υπόσχεται να συνεχίσει την δημιουργική του πορεία και τη νέα τηλεοπτική χρονιά.

Related Articles

1 ΣχόλιοΣχολιάστε

  • Ευχαριστούμε τον ALPHA για την ευαισθησία του απέναντι στους τηλεθεατές! Την ώρα που οι Ελλάδα μαστίζετε από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις, τα παιδιά μας είναι άνεργα, οι περισσότεροι Ελληνες πλέον ανασφάλιστοι και στο έλεος των τραπεζών, έρχεται ο ALPHA για να μας χλευάσει παρουσιάζοντας μας ένα μπουκέτο από καλοδιατηρημένες σαν από σαλαμούρα κοσμικές οι οποίες μας πετάνε στην μούρη την χλιδάτη ζωή τους και τα γλυκά προβληματάκια τους, μπεμπεκίζοντας και νιαουρίζοντας, με την πλαστική να τρέχει από πάνω τους. Πάρτυ, πάρτυ , πάρτυ. Α ρε Κολονάκι κράτος εν κράτη εσύ πρέπει να δημιουργήσεις την δική σου σημαία. Και πάλι σε ευχαριστούμε ALPHA για την κοινωνική σου προσφορά!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.