Εντυπώσεις από μια έκθεση

Εκθεση Multimachinery

Όπως ανέφερα και στο προηγούμενο Post,χθες επισκέφθηκα την έκθεση Multimachinery που πραγματοποιήθηκε από 4 έως 7 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο του ΟΛΠ. Ο σκοπός της έκθεσης αυτής είναι η επίδειξη και η προώθηση μηχανημάτων και αναλωσίμων που έχουν σχέση με την επεξεργασία του σίδερου με την μορφή λαμαρίνας (λέγοντας λαμαρίνα μη φανταστείτε το λεπτό φύλλο μετάλλου, αλλά φύλλα διαφόρων πάχων μέχρι 3 εκατοστά και δεν ξέρω πόσο παραπάνω) και ράβδων ή και σε ότι άλλο βγαίνει.

Εκθεση Multimachinery

 Στράντζες, ψαλίδια, τόρνοι αλλά και μηχανήματα υδροκοπής, λέιζερ, παντογράφοι και ρομποτικά συστήματα είχαν την τιμητική τους. Επειδή δεν είχα δεί ξανά τέτοιο «θέαμα» εντυπωσιάστικα ιδιαίτερα από τις εφαρμογές και από τον αυτοματοποιημένο τρόπο επεξεργασίας σε ορισμένες περιπτώσεις, δηλαδή προγραμματίζοντας κάποιους βραχίονες- ρομποτ μπορούσες να κάνεις πολλά πράγματα που φαντάζομαι θα έπερναν αρκετο χρόνο για να πραγματοποιηθούν σε άλλες εποχές, αν βέβαια αυτό ηταν εφικτό.

Έκθεση Multimachinery

Εκτός των παραπάνω, είδα και ζωντανά έναν εκτυπωτή 3D που πραγματοποιεί την εκτύπωση με κάποιο είδους πούδρας. O εκτυπωτής αυτός κοστίζει γύρω στις 40000 ευρώ και όσο και αν παρακάλεσα (εντάξει, δεν παρακάλεσα και πολύ…) δεν μου έδωσαν ένα «εκτυπωμένο» αντικείμενο.

Έκθεση Multimachinery

Εν κατακλέιδι, σ’αυτήν την έκθεση, είδα πολλά εντυπωσιακά πράγματα να πραγματοποιούνται μπροστά μου και από εδώ και πέρα πλέιον θα βλέπω τα μεταλλικά αντικείμενα υπό άλλη οπτική γωνία.

Related Articles

4 ΣχόλιαΣχολιάστε

  • Σίγουρα η Multi [έτσι συνήθησα να την λέω με τον καιρό όπως και την σκύλα μου που βρήκαμε κατά την διάρκεια της το 96 νομίζω] είναι μια αξιόλογη έκθεση αλλά δεν έχει καμία σχέση όπως ήταν υπό άλλη διοργάνωση και γινόταν στο MEC.

    Anyway, time brings changes ;)

  • Στο MEC, απ’οτι έχω ακούσει από διαφήμιση στο ραδιόφωνο, γίνεται μια εκθεση μέ το ίδιο αντικείμενο στο τέλος αυτής της εβδομάδας.

  • Ναι, βασικά επειδή έχω φτιάξει το site του MEC είναι κάπως διαφορετικά.. και τώρα είδα στο site της multimachinery κάποια copyright violations :)

    Thanks for the post :P

  • Υδροκοπη….1994 κι ο Διομήδης Κοψαχείλης έφερε την πρώτη υδροκοπή στην Ελλάδα κι εγώ έχω την τύχη να είμαι ο πρώτος Εν Ελλάδι χειριστής και σχεδιαστής……..Λ. Δημοκρατίας 283 Πέραμα Ν.Ξυλουρης & Σια ΟΕ τηλ.: 210 4419100 email ngwaterjet@hol.gr.

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.