Εκτελωνισμός στα ΕΛΤΑ: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

Εκτελωνισμός ΕΛΤΑ. Πίστευες ότι θα το αποφύγεις;Πολλοί αναγνώστες του Απόλυτου Οδηγού Εκτελωνισμού αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν την ανάγκη εκτελωνισμού ακόμα και από τα ΕΛΤΑ. Ο πλέον κατάλληλος να βοηθήσει είναι ο “Εκτελωνιστής (πάντα ο ίδιος)” που μας απέστειλε τις πληροφορίες που θα διαβάσετε παρακάτω.

Εκτελωνισμός ΕΛΤΑ: Τι αλλάζει;

Δεν αλλάζουν τα όρια και οι νόμοι, μόνο οι διαδικασίες. Πλέον η αποστολή από Κίνα με απλό ταχυδρομείο δεν αποτελεί τρόπο αποφυγής πληρωμής δασμών και φόρων. Και στα ΕΛΤΑ απαιτούνται πια διαδικασίες εκτελωνισμού για αντικείμενα ορισμένης αξίας. Το σημαντικό είναι ότι δεν αλλάζουν ούτε τα όρια του εκτελωνισμού ούτε οι νόμοι. Αυτό που αλλάζει μόνο είναι οι διαδικασίες.

Μέχρι τώρα οι διαδικασίες μέσα στα ΕΛΤΑ ήτανε χειρόγραφες, χαοτικές και πολλές φορές δέματα που υπόκειντο σε δασμούς και φόρους παρεδίδοντο ανεξέλεγκτα στους παραλήπτες. Τώρα πια εισάγεται πρώτον το υποχρεωτικό σκανάρισμα των ταχυδρομικών δεμάτων με ηλεκτρονικά συστήματα και η παρακολούθησή τους μέσα στις αποθήκες των ταχυδρομείων και δεύτερον η υποχρεωτική για όσα κρίνεται απαραίτητο υποβολή τελωνειακής δήλωσης στο ICIS net για τον εκτελωνισμό αυτών των αντικειμένων.

Στον εκτελωνισμός στα ΕΛΤΑ θα αποφύγω την επιβολή φόρων και δασμών;

Πλέον ελάχιστα αντικείμενα θα διαφεύγουν της δασμολογικής και φορολογικής επιβάρυνσης. Φυσικά όπως και παλιά η Φυσική Παρουσία του Κυρίου των Εμπορευμάτων βλέπε Παραλήπτης, ή του Αντιπροσώπου του, βλέπε Εκτελωνιστής, δεν θα είναι απαραίτητη κατά την διάρκεια του εκτελωνισμού. Οι συνεννοήσεις θα γίνονται με τηλεφωνική η άλλη απομακρυσμένη επικοινωνία.

Η διαταγή και η εγκύκλιος για τον εκτελωνισμό στα ΕΛΤΑ είναι αρκετά επεξηγηματικές για κάποιον που γνωρίζει να διαβάζει διαταγές του Υπουργείου.
Φυσικά ότι απορία μπορεί να προκύψει για τον εκτελωνισμό στα ΕΛΤΑ και όποιο ερώτημα σας απασχολεί υποβάλετε το στην φόρμα σχολίων παρακάτω. Είμαι βέβαιος ότι ο Εκτελωνιστής πάντα ο ίδιος θα σας βοηθήσει αν του το επιτρέπει φυσικά ο περιορισμένος χρόνος του.

Related Articles

2 ΣχόλιαΣχολιάστε

  • Ευχαριστω κ. aritoni.

    Πιστευω οτι γινεται ευκολα αντιληπτο απο τους Αναγνωστες οτι οι λεξεις Εγκυκλιος και Διαταγη, στο παραπανω εισαγωγικο σας σχολιο δεν χρωματιστηκαν γαλαζιες για αισθητικους λογους αλλα γιατι ειναι links προς τα αναφερομενα εγγραφα 😊

    Καλη αναγνωση σε ολους.

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *