Εξαγορά της Vivodi από την On Telecoms

On Telecoms

Με βασικό άξονα τη στρατηγική δημιουργίας ισχυρότερων παικτών στην εγχώρια αγορά των τηλεπικοινωνιών, υπεγράφη η συμφωνία εξαγοράς του 100% της Vivodi Telecom από την Οn Telecoms.

Στo πλαίσιο αυτό η Οn Telecoms αποφάσισε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 50 εκατομμύρια Ευρώ σε μετρητά με παραίτηση των παλαιών μετόχων. Η αύξηση θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την οικογένεια Εφραίμογλου, μοναδικό μέτοχο της Vivodi, η οποία θα συμμετέχει στο εταιρικό σχήμα με ποσοστό 20%.

Η Vivodi θα λειτουργεί ως θυγατρική της ΟΝ και θα αποτελέσει τον επενδυτικό βραχίονα ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της εταιρείας εκτός Λεκανοπεδίου Αττικής, επεκτείνοντας το δίκτυό της στο βόρειο τμήμα της χώρας ξεκινώντας άμεσα από τη Θεσσαλονίκη.

Δύο πρωτοπόροι παίκτες στο χώρο των εναλλακτικών παρόχων ενώνουν τις δυνάμεις τους. Η Οn Telecoms κατόρθωσε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να αποτελεί μία από τις κορυφαίες εταιρείες στoν ανταγωνιστικό τηλεπικοινωνιακό κλάδο της Ελλάδας, παρουσιάζοντας την πιο εντυπωσιακή αύξηση στο μερίδιο αγοράς. Με την ενοποίηση αυτή, η Vivodi προσθέτει στη συνδρομητική βάση της ΟΝ περίπου 35.000 πελάτες LLU και 65.000 προεπιλογής φορέα, από τους οποίους σημαντικός αριθμός είναι μεγάλες επιχειρήσεις, οργανισμοί και επαγγελματίες που επί σειρά ετών εμπιστεύονται την Vivodi τόσο στις υπηρεσίες φωνής όσο και του «γρήγορου Internet». Ταυτόχρονα, η On Telecoms ενδυναμώνει την παρουσία της στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, καθώς η Vivodi ήταν από τις πρώτες εταιρείες μαζί με την ON που προσέφεραν στην Ελλάδα καινοτόμες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, όπως η καλωδιακή τηλεόραση. Έτσι η νέα On Telecoms παρουσιάζεται ενισχυμένη τόσο από πλευράς μετοχικής σύνθεσης, όσο και από πλευράς μεριδίου αγοράς και τεχνογνωσίας αποτελώντας τον πρώτο πάροχο υπηρεσιών triple play στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της On Telecoms Ανδρεας Ριαλάς, Chief Investment Officer του Argo Group –μεγαλύτερου μετόχου του νέου σχήματος- σχολίασε: « Είναι ένα πρώτο και σπουδαίο βήμα για τη συγκέντρωση της Τηλεπικοινωνιακής αγοράς στην Ελλάδα.Η Οn σχεδιάζει να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ολοκλήρωση των κλάδων των επικοινωνιών και τών Νέων Μέσων, με νέες εξαγορές και συνεργασίες»

Αναφορικά με την συμφωνία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της On Telecoms, κ. Γρηγόρης Αναστασιάδης, σχολίασε: «Με την είσοδο της στην αγορά τον Μάρτιο 2007 η Οn Telecoms άλλαξε τον τοπίο των τηλεπικοινωνιών προσφέροντας πρωτόγνωρες υπηρεσίες τηλεφωνίας, internet και τηλεόρασης με ασύγκριτες ταχύτητες μέσω του δικτύου της οπτικών ινών. Σήμερα ενισχύει περαιτέρω τη θέση της στην ελληνική αγορά μέσω αυτής της σημαντικής εξαγοράς. Πρόκειται για μια στρατηγική συνεργασία με τους μετόχους της Vivodi, που επενδύουν σε ένα νέο, ισχυρό επιχειρηματικό σχήμα. Το γεγονός πως καταφέραμε να κερδίσουμε ένα εντυπωσιακό μερίδιο αγοράς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τροφοδοτεί το όραμά μας: να συνεχίσουμε την επιτυχημένη μας πορεία προς την κορυφή, προσφέροντας όλο και περισσότερες καινοτόμες και αξιόπιστες υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, Internet και τηλεόρασης στους έλληνες καταναλωτές».

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Vivodi, κα Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, δήλωσε: «Στην Vivodi πάντα ο στόχος μας ήταν να παρέχουμε καινοτόμες υπηρεσίες σε ανταγωνιστικές τιμές. Από την έναρξη της λειτουργίας μας, τολμήσαμε να δημιουργήσουμε έναν δυναμικά αναπτυσσόμενο τηλεπικοινωνιακό πάροχο, πρότυπο για την Ελλάδα. Για μια ακόμα φορά σήμερα τολμάμε, αφουγκραζόμενοι τα δεδομένα της αγοράς, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την On Telecoms. Μαζί θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τους συνδρομητές με ανταγωνιστικά προϊόντα ενώ παράλληλα, θα αποτελούμε την απόλυτη εναλλακτική επιλογή για όσους επιθυμούν υπηρεσίες αιχμής σε προσιτη τιμή».

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.