Η Ντόρα εκτός Νέας Δημοκρατίας. Η απάντηση του λαού στην επιστολή της!

Ντόρα Μπακογιάννη

Η Ντόρα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τους λόγους που την οδήγησαν εκτός Νέας Δημοκρατίας. Ο λόγος της λιτός, μεστός και γεμάτος λόγια σθένους. Μας συγκινείς ρε Ντοράκι και θα σε θυμόμαστε πάντα (αρκεί να μείνεις μακριά μας).

Ακολουθεί η συγκινητική επιστολή της Ντόρας προς τον Αντώνη Σαμαρά, πρόεδρο της ΝΔ. Με κόκκινο είναι τα σχόλια που θα έκανε ο απλός (υπάρχει και σύνθετος;) λαός σε αυτήν αλλά και σε ΟΛΟΥΣ τους άλλους πολιτικούς που ψηφίσαμε με αγάπη πριν, αλλα όχι και μετά.

“Στη ζωή του κάθε ανθρώπου έρχονται στιγμές που πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον βολικό δρόμο της σιωπής, του συμβιβασμού και των σκοπιμοτήτων ή να ακολουθήσει τον δύσκολο δρόμο της ευθύνης (ξέρουμε, είναι η ίδια ευθύνη που περιγράφεται στο νόμο περί ευθύνης υπουργών).

Η πατρίδα μας, βρίσκεται σήμερα στα πρόθυρα της οικονομικής χρεοκοπίας και συνταράσσεται από πρωτόγνωρη κοινωνική αναταραχή (χάρη σε εσάς και τους ομοίους σας που κάναν πλιάτσικο στους κόπους του λαού που εκπροσωπούσαν και τα μοίραζαν μεταξύ φίλων, συγγενών, συζύγων…) . Τριάντα χρόνια διαφθοράς, σπατάλης, ανευθυνότητας και κρατισμού, μας οδήγησαν εδώ που βρισκόμαστε (έλεος! και εσείς ήσασταν μέρος αυτού του συστήματος της “σπατάλης”, γιατί να το κρύψομεν άλλωστε…). Τα σοβαρά λάθη, η αδράνεια και οι παραλείψεις της προηγούμενης κυβέρνησης (της οποίας μέλος ήσασταν και εσείς…) αλλά και η εγκληματική καθυστέρηση και οι επιπολαιότητες της παρούσας κυβέρνησης, επιδείνωσαν ακόμα περισσότερο το πρόβλημα.

Τη στιγμή αυτή ο ελληνικός λαός (πάλι αυτός; εσείς ανήκετε σε αυτών;) καλείται να κάνει θυσίες που είναι εν πολλοίς άδικες και που ίσως δεν θα ήταν σ’ αυτόν τον ακραίο βαθμό αναγκαίες, αν όλοι (όλοι εσείς εννοείτε ετσι δεν είναι; εγώ και ο ¨λαός” ήμασταν τα θύματα…) είχαμε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Αλλά, στο σημείο που βρισκόμαστε, δεν υπάρχουν πλέον επιλογές. Σε αντάλλαγμα αυτών των θυσιών, μας προσφέρεται χρηματοδότηση 110 δις ευρώ προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεωκοπία (που εσείς και οι όμοιοι σας την οδηγήσατε). Και μας προσφέρεται τη στιγμή που κανείς πλέον άλλος δεν μας δανείζει.

Έτσι έχουν τα πράγματα και κανείς από τον πολιτικό κόσμο δεν δικαιούται να μην καταλαβαίνει και κυρίως να κάνει πως δεν καταλαβαίνει (και φυσικά χωρίς ρίσκο αφού δεν υπάρχει “ευθύνη υπουργών…).

Με δεδομένη την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, χωρίς την καθαρή στάση της μείζονος αντιπολίτευσης, είναι πολύ πιθανότερο τα μέτρα να μην εφαρμοστούν αποτελεσματικά. Ο λαός θα επωμιστεί τελικά και τις θυσίες και το τεράστιο κόστος της χρεωκοπίας. Γι΄ αυτό πρότεινα στον πρόεδρο του κόμματος, κατά την πρόσφατη συνάντηση μας, μια επιλογή που θα διαφοροποιούσε τη ΝΔ από τη στάση του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και των δυνάμεων του κρατισμού και του λαϊκισμού χωρίς ταυτόχρονα να ταυτίζουν τη ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και τις επιλογές του (όταν ήσασταν μέλος της προηγούμενης αποτυχημένης κυβέρνησης και είχατε περισσότερη ισχύ γιατί δεν προτείνατε τίποτα;).

Θέση μου ήταν η αξιωματική αντιπολίτευση να ψηφίσει επί της αρχής υπέρ του νομοσχεδίου, διότι η αποδοχή του είναι προϋπόθεση για να πάρουμε το «πακέτο σωτηρίας» και να καταψηφίσει κάποια άδικα, και αναποτελεσματικά άρθρα. Άρθρα όπως είναι αυτά της μείωσης του εισοδήματος των φτωχών συνταξιούχων και της αύξησης του ΦΠΑ, τα οποία μπορούν να υποκατασταθούν από άλλα ισοδυνάμου δημοσιονομικού αποτελέσματος.

Με προσωπική του απόφαση, ο πρόεδρος του κόμματος, την οποία δεν έφερε προς συζήτηση στα συλλογικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας, ζητά την καταψήφιση του νομοσχεδίου «μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ και το ΔΝΤ».

Πήρε την απόφαση αυτή χωρίς να έχει να προτείνει μια σοβαρή και αξιόπιστη εναλλακτική λύση για το πώς θα βρούμε χρήματα (είναι αυτά που εσείς και οι όμοιοι σας μάλλον έχετε μοιράσει σε εαυτούς, συγγενείς και συζύγους) και θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία.
Την πήρε επενδύοντας ίσως στο ρεύμα που δημιουργεί η δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση για τις θυσίες που καλούνται να κάνουν οι πολίτες. Οι υπεύθυνες ηγεσίες όμως, πρέπει να βρίσκουν το θάρρος να πηγαίνουν κάποιες φορές κόντρα στο ρεύμα (σιγά μη σας χτυπήσει το ρεύμα…). Τι θα γινόταν για παράδειγμα έαν οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ζώνης του Ευρώ ή τα κοινοβούλια τους πήγαιναν με το ρεύμα που υποστήριζε ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να βοηθηθεί (έλα ντε; και γιατί οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, όπως εσείς, είναι αποτέλεσμα του “ρεύματος” των εκλογών; Μήπως θα πρέπει να καταργηθεί το ρεύμα του λαού;);

Στη Νέα Δημοκρατία δεν δείχνουμε να έχουμε μάθει από τα λάθη μας (και ούτε θα μάθετε ποτέ επειδή απλά δεν συμφέρει εσάς και τα αφεντικά σας). Η λογική του λαϊκισμού και των μικροπολιτικών υπολογισμών που κατέστρεψε την κυβέρνηση μας και μας έφερε σήμερα εδώ καθοδηγεί και τώρα τις επιλογές μας. Λυπάμαι αλλά αυτόν τον κατήφορο δεν μπορώ να τον ακολουθήσω (για τον άλλον τον κατήφορο του Καραμανλή  όμως κουβέντα έτσι κυρία Ντόρα μας; Τότε όμως περιμένατε στον προθάλαμο για την αρχηγία.).

Η αγανάκτηση των πολιτών για τις θυσίες που τους επιβάλλονται είναι δικαιολογημένη. Όμως σήμερα, την ώρα που η Ελλάδα χάνεται, δεν μπορώ να αποφασίσω με βάση τον φόβο του πολιτικού κόστους (Ποιο κόστος ρε κυρα Ντόρα; , αν καταλάβαινε ο λαός από αυτό τώρα δεν θα ξέρατε σε ποια βίλα να κρυφτείτε. Ευτυχώς όμως που στην Ελλάδα η μνήμη μας είναι χρυσόψαρου και μπορεί και κάποια μέρα να γίνετε και Πρωθυπουργός.) ή την προσδοκία της άντλησης ψήφων, που κάποιοι νομίζουν ότι θα αποκομίσουν αν η Ελλάδα χάσει και την τελευταία της ευκαιρία και οδηγηθεί στην καταστροφή (που εσείς και οι όμοιοι σας οδηγήσατε. Μην ξεχνιέστε κυρα Ντόρα).

Την ώρα που το δίλημμα είναι χρεοκοπία ή θυσίες, δεν μπορώ να πω στους Έλληνες ότι πατριωτισμός σημαίνει κορώνες, ανευθυνότητα και άρνηση της πραγματικότητας (Συγκινήθηκα).

Την ώρα που τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα εδώ, δεν μπορώ να κάνω ότι δεν καταλαβαίνω (με συγκινείς ρε Ντοράκι. Σταμάτα θα κλάψω).

Σ΄ αυτή την κρίσιμη στιγμή θα πράξω το χρέος μου. Ψήφισα επί της αρχής υπέρ του νομοσχεδίου « μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ και το ΔΝΤ» και θα καταψηφίσω άρθρα όπως είναι αυτά της μείωσης του εισοδήματος των συνταξιούχων (θα μειωθεί κατά 15% η σύνταξη του μπαμπά σου! Θα παίρνει 20-30 χιλιάδες ευρώ λιγότερα; ντροπή σου) και της αύξησης του ΦΠΑ.
Μοναδικός γνώμονας των πράξεών μου είναι το συμφέρον της πατρίδας και η συνείδησή μου (καλό και αυτό χαχαχαχα). Και αναλαμβάνω πλήρως το βάρος της ευθύνης των επιλογών μου (σύμφωνα πάντα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών εννοείτε ε;).

Λυπούμαι για την απόφαση του κου Σαμαρά, η οποία δείχνει ότι η ηγεσία του κόμματος βάζει, δυστυχώς, το στενό μικροκομματικό της συμφέρον υπεράνω της υποχρέωσης όλων μας να υπηρετούμε τον λαό (ναι με υπηρετούσες τόσα χρόνια, πλούτισα εγώ και εσύ έγινες φτωχότερη από την αφοσίωση σου για μένα, σε λυπάμαι γαμώτο…) και την χώρα (την οποία σχεδόν χρεωκόπησατε εσύ και το συνάφη σου).

Τρέφω απεριόριστο σεβασμό για τα εκατομμύρια ψηφοφόρους, που τίμησαν όλα αυτά τα χρόνια τη Νέα Δημοκρατία, για την αγωνιστικότητα, το φιλότιμο και την αίσθηση του πατριωτικού καθήκοντος που τους διακρίνει. Η πλειοψηφία τους, αλλά και η πλειοψηφία των υπολοίπων πολιτών, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, μας αντιμετωπίζουν όλους με καχυποψία, αγανάκτηση (αδικη κοινωνία…, μετά από τόσο έργο…), ακόμα και οργή για τις ευθύνες μας για όλα όσα έγιναν για να φτάσουμε εδώ. Γι’ αυτό και ελάχιστη υποχρέωσή μας σήμερα είναι να πράττουμε κατά συνείδηση ό,τι θεωρούμε ότι μπορεί να βοηθήσει για να φτάσουμε με όσο γίνεται μικρότερες απώλειες στην Ελλάδα της επόμενης μέρας.”

Αντίο Ντόρα. Αντίο για πάντα.

Ο Λαός που συνήθιζες να αγαπάς (ξέρεις εσύ)…

Related Articles

1 ΣχόλιοΣχολιάστε

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *