Διαμάχη στους κόλπους της ΕΕΧΙ. Τα μέλη αντιδρούν βίαια!

SIA

 

Το “ΕΕΧΙ” είναι η συντομογραφία των λέξεων “Ένωση Ελλήνων Χρηστών Ιnternέt” δηλαδή απ’οτι καταλαβαίνω πρέπει να είναι το σωματείο στο οποίο μέλη είναι όλοι οι Έλληνες που χρησιμοποιούν το internet είτε ως εργαλείο είτε ως μέσο διασκέδασης. Πρόεδρος της ΕΕΧΙ είναι ο κος Βασιλάκος.  Η περιγραφή που παρέχεται από το επίσημο website της ένωσης ΜΑΣ είναι:

 

Τί είναι η ΕΕΧΙ;

Η ΕΕΧΙ είναι σωματείο μη κερδοσκοπικό που ιδρύθηκε από 58 συμπολίτες μας το 1993 για να προσφέρει φτηνές συνδέσεις στο Internet χωρίς χρονικό περιορισμό. Είμαστε δεύτερος χρονικά Πάροχος μετά την Forthnet και δεν έχουμε λάβει ποτέ κρατική ή κοινοτική επιδότηση και επιχορήγηση. Υποστηρίζουμε το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα (ΕΛΛΑΚ). Σήμερα η ΕΕΧΙ αγωνίζεται για την εξασφάλιση του χαμηλότερου δυνατού κόστους σύνδεσης στο Internet στην Ελλάδα. Οι θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και η θέση της Νομικής Συμβούλου στην ΕΕΧΙ είναι άμισθες.

Από το 1994 που ιδρύθηκε, η ΕΕΧΙ, έχει αξιοποιήσει την δραστηριότητα των μελών της για την επίσημη αναγνώρισή της, τη διαμόρφωση των γραφείων της και την εγκατάστασή της σε αυτά, την αγορά, εγκατάσταση και λειτουργία των εξυπηρετητών της και την πραγματοποίηση σεμιναρίων για τη δομή, χρήση και αξιοποίηση του Internet σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.

Η ΕΕΧΙ διάνυσε αρκετό δρόμο από τον Δεκέμβριο του ’93 παράλληλα με το Internet σε μια Ελλάδα που έχει αλλάξει αρκετά από τότε.

Η ΕΕΧΙ προσφέρει δικαιώματα στα μέλη της με σκοπό την εξασφάλιση της πρόσβασής τους στο Internet, την ενημέρωσή τους για θέματα που αφορούν στο Διαδίκτυο και την επίλυση κοινών προβλημάτων.

Παράλληλα ενεργεί για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με το Internet και για την εκπαίδευση σε αυτό. Διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια φροντίζοντας να είναι ιδιαίτερα προσιτά σε μαθητές και φοιτητές. Διατηρεί το δικό της host με μόνιμη σύνδεση με το Internet και διαθέτει λογαριασμούς στα μέλη της.

 

Τελευταία έχει δημιουργηθεί ένα μείζονος σημασίας θέμα σχετικά με την ΕΕΧΙ και τα μέλη της. Η “διαμάχη” αυτή κατά κάποιο τρόπο ξεκίνησε (όχι ότι δεν προυπήρχε δηλαδή) από ένα μέλος της ΕΕΧΙ, την Magica η οποία διατηρεί το blog “magicasland” και η οποία σε ένα άρθρο της από τις 22/01/2008 αντέδρασε για το κατά πόσο μπορεί κάποιος να μιλάει εξ’ονόματος της και μάλιστα εν αγνοία της χωρίς να του δώσει κανένα δικαίωμα στο να την εκπροσωπεί αυθαίρετα σε “στρογγυλές τράπεζες” με θέμα το διαδίκτυο αλλά και, κατά την ταπεινή μου γνώμη (διαψεύστε με αν κάνω λάθος), να επωφελείται επαγγελματικά εξαιτίας της ιδιότητας του “Προέδρου της ΕΕΧΙ”.

 

Το θέμα σιωπηρά ξεχάστηκε αλλά αναστήθηκε πάλι μέσα από τις στάχτες εξαιτίας ενός άρθρου από το blog universalreporters.blogspot.com αφορμή του οποίου στάθηκε η εμφάνιση ενός blogger (dentnews.net) στην εκπομπή Ψηφιακή Ελλάδα της ΕΤ1 (μπορεί και της ΝΕΤ)

Σαν να μην έφτανε αυτό, δημιουργήθηκε και ένα group στο facebook με τίτλο “Δεν Επιτρεπω να με εκπροσωπει καμια E.E.X.I. – Ανεξαρτητος Χρηστης Internet”, μέλος του οποίου είναι και ο Πρόεδρος της “ΕΕΧΙ””, που δηλώνει την αντίθεση του στην “κατάχρηση” αυτή.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει και ο κος Βασιλάκος, αφουγκραζόμενος το κλίμα διάσπασης που επικρατούσε μέσα στον σύλλογο ΜΑΣ από μερικά μέλη, αντέδρασε:

Απάντηση στην επίθεση που έκαναν στο www.dentnews.net

Δευ, 09/02/2009 – 22:07 — nikosvasilakos

Τόσος κόσμος έχει έρθει στην εκπομπή, 48 εκπομπές μέχρι τώρα. Έχουμε 4 με 5 βίντεο με θέματα και 4 με 5 καλεσμένους, με το www.dentnews.net κόλλησαν; Άσε που αυτοί που χώνουν είναι συνάδελφοι δημοσιογράφοι και όχι bloggers. Το πιο ενδιαφέρον είναι μάλιστα που ποτέ δεν λένε κάτι οι ίδιοι αλλά πάντα βάζουν κάποιον άλλο να τα πει: Παλιότερα ήταν ο preza-tv.blogspot.com ή prezatv.blogspot.com και σήμερα ο universalreporters.blogspot.com. Σιγά ρε παιδιά μην ασχοληθεί και το Reuters μαζί μας…

A! και προς ενημέρωση το Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Internet είναι ξεπερασμένο. Τώρα πια είμαι Εκπρόσωπος της Ομάδας Πίεσης INTERNET NOW! http://www.internetnow.gr (δεν τους ενόχλησε καθόλου όμως όταν ως Πρόεδρος ΕΕΧΙ τσακώθηκα με τον Παναγή Βουρλούμη του ΟΤΕ και πετύχαμε με τη μαύρη σελίδα της ΕΕΧΙhttp://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4416587 να μην αυξηθούν τα τέλη ΕΠΑΚ και ΠΕΑΚ to 2005, αλλά ποιός έχει μνήμη;).

Ποτέ δεν έχω απαντήσει σε κουτσομπολιό και κριτική του καναπέ από λιστομάχους του ελληνικού Internet που αντί να κάνουν κάτι οι ίδιοι, κάνουν κριτική στο τι κάνουν οι άλλοι. Ενδιαφέρον μάλιστα έχει ότι όταν τους λες “φίλε γράφεις ανακρίβειες” σου λένε “γιατί δεν μου απαντάς στο post” αντί να κατεβάσουν τα ψέματά τους. Το να στριμώχνουν όμως έναν καλεσμένο, εν προκειμένω το www.dentnews.net είναι τουλάχιστον άνανδρο και χτύπημα κάτω από τη μέση.

Για το αν αξίζει ή όχι η εκπομπή του Νίκου Βασιλάκου Ψηφιακή Ελλάδα διαβάστε αυτό.

Και προς ενημέρωση. Αν θέλουν αλλάζουμε: ας έρθουν να κάνουν την εκπομπή ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, να δείτε πόσο εύκολο είναι, τι προσπάθεια χρειάζεται και τι χρόνο δαπανάτε (εννοείται: εσείς δαπανάτε) για ποιά ακριβώς αμοιβή. Ας αναλάβουν και την Ένωση Ελλήνων Χρηστών Internet να δείτε πως βάζουμε από δικά μας λεφτά για να πληρώνουμε νοίκια, κοινόχρηστα και λογαριασμούς καθώς και χρέη παλιών προέδρων.

Α! και κάτι ακόμη. Αν αυτά είναι πολύ δουλειά, τότε λέω να αναλάβουν μόνο τις καθημερινές ομιλίες σε σχολεία για την ασφάλεια και την προστασία στην χρήση του Internet.

Λόγια βάζουμε εύκολα, δουλειά δεν είδα να θέλει να βάλει κανείς. Όλοι θέλουν να είναι project manager, σύμβουλοι και να παίρνουν τα BlackBerry που τους δίνουν τα κόμματα για τις υπηρεσίες τους.

Α! και για την ιστορία: δεν έχω πρόβλημα με τους συμβούλους, project μάνατζερς και σία, καμμία δουλειά δεν είναι ντροπή και οι καιροί είναι δύσκολοι, όχι όμως και να κριτικάρουν αφ’ υψηλού.

Σας αφιερώνω το άρθρο του Μιχάλη Καμπριάνη για τους γιδοβοσκούς του ελληνικού Internet του 2000 που θα βρείτε εδώ http://www.linux.gr/magaz/21/04_gidoboskoi.html.

 

Ενώ ένα νεότερο άρθρο στο blog universalreporters “κατακεραυνώνει” τον κο Βασιλάκο όχι σε προσωπικό, φυσικά, επίπεδο, αλλά σε επίπεδο προέδρου του συλλόγου ΜΑΣ.

 

Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι πρέπει να αφήσουμε τις διαμάχες που μας θέτουν σε κατάσταση εμφυλίου και να εργαστούμε όλοι οι χρήστες του ιντερνέτ, υπό την σκέπη του συλλόγου ΜΑΣ, θέτοντας νέους στόχους . Η ισχύς εν τη ενώσει.

 

Και μια που τό’φερε και η κουβέντα έχω να σας ανακοινώσω την δημιουργία του συλλόγου ΣΙΑ (Σύλλογος Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων) στον οποίο κατέχω την θέση του προέδρου. Όλοι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων είναι αυτόματα και μέλη του ερήμην.

Related Articles

2 ΣχόλιαΣχολιάστε

  • Αφου ρε συ χρηστη ο Προεδρος κέρδισε την θέση επάξια και δημοκρατικά, όλοι οι Ελληνες Χρηστες Ιντερνέτ τον ψήφισαν, και οι δεκατεσσερις ενώ στην ψηφοφορία είχαμε και μια απουσία επειδη ο χρήστης-Κώστας είχε δουλειά στο εξοχικό.

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *