Η HTC βράβευσε τους νικητές του GRAND – Greek AndroidTM Developers Challenge

Τρεις νικητές αναδείχτηκαν σε κάθε μία από τις τελικές 3 κατηγορίες – Brain & Puzzles/ Αθλητικά, Ψυχαγωγία, Νέα & Καιρός – του διαγωνισμού Ανάπτυξης AndroidTM εφαρμογών!

Εννέα τυχεροί νικητές αναδείχτηκαν χθες στο πλαίσιο της απονομής βραβείων του HTC Greek AndroidTM Developers Challenge –– htccompetition.com, 3 από κάθε κατηγορία, για τη συμμετοχή και την συνεισφορά τους με τις καινοτόμες ιδέες τους στην πιο δημοφιλή πλατφόρμα εφαρμογών στον κόσμο.

Ο διαγωνισμός, ανοιχτός σε όλους τους ενδιαφερομένους, διήρκησε 5 μήνες και συνέβαλε στην δημιουργία ενός νέου και πρωτοφανή αέρα καινοτομίας στην Ελλάδα, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους developers να πάρουν μέρος σε έναν συναρπαστικό διαγωνισμό και να δημιουργήσουν πρωτότυπες εφαρμογές για AndroidTM κινητά τηλέφωνα.

Από τις 26 Μαΐου έως τις 15 Οκτωβρίου οι συμμετέχοντες κατέθεσαν τις εφαρμογές που δημιούργησαν για τις παρακάτω κατηγορίες: «Ψυχαγωγία», «Νέα & Καιρός» και «Brains & Puzzles/ Αθλητικά». Οι κατηγορίες επιλέχθηκαν έτσι ώστε να αξιοποιήσουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά των AndroidTM κινητών τηλεφώνων της HTC, καλύπτοντας όλες τις πιθανές περιοχές εφαρμογών. Οι νικητές έλαβαν ως βραβείο σημαντικά χρηματικά ποσά τριών κατηγοριών: ο 1ος έλαβε βραβείο – €2.000, ο 2ος βραβείο – €1.300 και ο 3ος βραβείο – €700. Το Shortlist περιλάμβανε 47 εφαρμογές στο σύνολο, από τις οποίες οι τυχεροί νικητές είναι οι εξής:

«Ψυχαγωγία»

• 1η θέση: Delivery του Ιωάννη Παπαδάκη

• 2η θέση: Veladia των Ιωάννη Δοξαρά, Αντώνη Λίλη και Ιάσωνα Κρητικό

• 3η θέση: Μυγο…μπελάδες του Παναγιώτη Γκόρου και του Βασίλη Σαλή

«Νέα & Καιρός»

• 1η θέση: Greek Headlines του Γιώργου Φλώρου και του Κώστα Παπαδόπουλου

• 2η θέση: E.A.R.T.H. (Electrical Appliance Recycle poinTs in Hellas) των Μαρία-Ελένη Σκαρκαλά, Αθανάσιου Λουκά, Δημήτρη Δαμόπουλο και Σοφία-Άννα Μενεσίδου

• 3η θέση: airquality: online Δείκτες Δυσφορίας του Ιωάννη-Αλέξανδρου Ασσαέλ

«Brains & Puzzles/ Αθλητικά»

• 1η θέση: SUPERLEAGUE mobile του Γιώργου Γαλύφου

• 2η θέση: Κρυπτόλεξα του Χρήστου Παπαπαύλου και του Νίκου Φαζάκη

• 3η θέση: Σπίρτα του Παναγιώτη Κατσαλούλη και του Βασίλη Σαρακινού

Οι νικητές επιλέχθηκαν από την Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού, με την βασική προϋπόθεση ότι η εφαρμογές δεν έχουν προηγουμένως δημοσιευτεί στο AndroidTM market. Τα κριτήρια για την επιλογή των νικητών του διαγωνισμού βασίστηκαν στην αξιολόγηση της χρηστικότητας και της συνολικής εμπειρίας της κάθε εφαρμογής κατά τη δοκιμή και χρήση τους σε πραγματικό περιβάλλον. Παράλληλα, οι κριτές έλαβαν υπόψη τους την καινοτομία και αυθεντικότητα των συσκευών, τη διάθεσή τους στην Ελληνική γλώσσα (είτε είναι πολύγλωσσες με Ελληνικά), καθώς και τη συμβατότητά τους με όλα τα HTC AndroidTM κινητά.

Παράλληλα, η HTC επιβράβευσε όλους τους developers που συμμετείχαν στον διαγωνισμό με τη δική τους εφαρμογή και παρευρέθηκαν στην εκδήλωση απονομής των βραβείων με ένα κινητό τηλέφωνο HTC Wildfire, ένα από τα τελευταία μοντέλα της HTC, βασισμένο στη φιλοσοφία σχεδιασμού HTC Sense που το κάνει να ξεχωρίζει.

Υποστηρικτές του διαγωνισμού ήταν το περιοδικό Κινητή Τηλεφωνία, το περιοδικό Athens Voice, η έκδοση University Press και ο τηλεοπτικός σταθμός MAD TV

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *