Πως να αναβαθμίσετε το iOS σε iPhone και iPad σε 4 βήματα

iOS 10 Update

Ανα τακτά χρονικά διαστήματα η Apple αναβαθμίζει το iOS και σας προτείνει να το πράξετε και εσείς στο iPhone ή στο iPad που έχετε. Απο προσωπική πονεμένη ιστορία δεν θα προχωρούσα άμεσα σε αναβάθμιση μιας παλαιότερης συσκευής πριν ακούσω τα αποτελέσματα από τους early adopters και την απόδοση του λειτουργικού στην συσκευή που έχω. Αν αποφασίσετε να προχωρήσετε τότε διαβάστε παρακάτω:

Back up

Ένας κανόνας που όλοι μισούμε και αγχωνόμαστε με το άκουσμα του είναι η δημιουργία back up πριν από την αναβάθμιση του iOS. Γιατί; Δεν είναι σπάνιο προβλήματα να υπάρχουν όταν ένα ολόκληρο λειτουργικό αναβαθμίζεται. Ο κίνδυνος για το “πάγωμα” (Freeze) είναι μέσα στην ζωή. Για παν ενδεχόμενο είτε χρησιμοποιείται το iCloud είτε το iTunes ένα backup είναι χρήσιμο στην περίπτωση που θα χρειαστεί να επαναφέρετε την συσκευή σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Να είστε στο σπίτι

Για να πραγματοποιηθεί η αναβάθμιση πρέπει να ικανοποιούνται δύο απαιτήσεις: Η μπαταρία να είναι φορτισμένη τουλάχιστον κατά 60% ή η συσκευή να είναι συνδεδεμένη στον φορτιστή και η σύνδεση σε ένα δίκτυο wi-fi. Αν προσπαθήσετε να κάνετε αναβάθμιση με την χρήση δεδομένων τότε απλά δεν θα γίνει τίποτα.

Χώρος στην συσκευή

Η αναβάθμιση του iOS απαιτεί 1 με 2GB ελεύθερο χώρο στην συσκευή. Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος αυτός είναι διαθέσιμος ώστε να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα αργότερα. Αυτοί που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα είναι οι κάτοχοι συσκευών iPad και iPhone χωρητικότητας 16GB.

Έτοιμοι!

Μετά από τα παραπάνω είστε έτοιμοι για την αναβάθμιση η ειδοποίηση της οποίας εμφανίζεται σαν popup. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε το κατεβασμα του iOS μέσα από τα Settings, General Tab, Software Update.
Ο χρόνος που θα απαιτηθεί για το κατέβασμα εξαρτάται από την ταχύτητα του Wi-Fi και από την κίνηση του server της Apple.

Συγχαρητήρια, μόλις αναβαθμίσατε το iPhone ή το iPad, ας ελπίσουμε ότι θα μείνετε ευχαριστημένοι γιατί, προσωπικά μιλώντας, οι αναβαθμίσεις στο iPad 2 είχαν σαν αποτέλεσμα να μπει στο συρτάρι για πάντα.

 

Related Articles

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.