8 WordPress Plugins για όλα τα γούστα

Τα plugins πάντα χρειάζονται για να προσφέρουν ευκολίες στον δύσμοιρο blogger που ψάχνει εναγωνίως τρόπο εφαρμογής της ιδέας που μόλις του ήρθε στο μυαλό. Ακολουθεί μια λίστα από οχτώ χρήσιμα plugins που σίγουρα θα κάνουν ευκολότερη κάθε (wordpress) blogger. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

 

1) Cforms II

 

cformsII

 

Εκτός από τα σχόλια σε ένα blog, ο μοναδικός τρόπος προσωπικής επικοινωνίας με έναν blogger είναι φυσικά μέσω email που, συνήθως, η διεύθυνση του αναφέρεται σε κάποιο σημείο του blog και έχει την μορφή π.χ. «blogger “παπάκι” gmail.com». Η λέξη «παπάκι» χρησιμοποιείται για την αποφυγή spam mail. Το plug-in «cforms II» είναι μια καλή λύση για έναν blogger στο να αποδεσμεύσει τον αναγνώστη του, που θέλει να επικοινωνήσει μαζί του, από την «ταλαιπωρία» αποστολής email με τον παραδοσιακό τρόπο, δημιουργώντας φόρμες επικοινωνίας πλήρως διαμορφώσιμες και με μια πληθώρα επιλογών όσον αφορά το περιεχόμενο τους.

2) Easy Gravatars

 

easygravatars

 

Τα “Gravatars” δεν είναι τίποτα άλλο πάρα Globally Recognized Avatars. Ο καθένας μπορεί να επιλέξει ή και να διαμορφώσει το προσωπικό του avatar μέσα από το gravatars.com ώστε αυτό να είναι αναγνωρίσιμο από τα websites  και τα blogs που με κάποιο τρόπο συνδέονται με την υπηρεσία αυτή. Ουσιαστικά κάθε ένας που χρησιμοποιεί την υπηρεσία αυτή συνδέει το email του με μια εικόνα που τον αντιπροσωπεύει. Με το Plug-in “Easy Avatars” o κάτοχος ενός blog μπορεί να συνδεθεί με την database του gravatars.com και να επιτρέψει την εμφάνιση των avatars στην περιοχή των σχολίων αφού, ο αναγνώστης που αφήνει σχόλιο δίνει εκτός από το όνομα του και το email του.

 

3) WP-ShortStat

 

Shortstat

 

Ο κάτοχος ενός blog εκτός από το προσπαθεί να προσφέρει ποιοτικό περιεχόμενο, ενδιαφέρεται να ξέρει και πόσο είναι το αναγνωστικό κοινό που τον ακολουθεί. Το plug-in WP-ShortStat υπάρχει για να μετράει την επισκεψιμότητα ενός blog, που “τρέχει” στην WordPress πλατφόρμα, και είναι προσπελάσιμο μέσα από τον Control Panel του. Προσφέροντας μια πληθώρα δεδομένων, δεν έχει να ζηλέψει σχεδόν σε τίποτα παρόμοιες, δωρεάν και μη, υπηρεσίες μετρήσεων επισκεψιμότητας.

 

4) NextGen Gallery

 

nextgengallery

 

To NextGen είναι ένα πολύ δημοφιλές plugin που λύνει τα χέρια στην περίπτωση ενσωμάτωσης photo galleries σε ένα blog τόσο μέσα σε κάποιο άρθρο καθώς επίσης και στην sidebar. Είναι πλήρως διαμορφώσιμο σύμφωνα με την αισθητική του blogger και του blog ενώ περιλαμβάνει και διάφορα effects εμφάνισής των φωτογραφιών οι οποίες μπορούν να “ανέβουν” κατά ομάδες με κάποιο zip αρχείο.

 

5) Binary Moon Custom Login

 

BinaryMoonCustomLogin

 

Αν και η χρησιμότητα αυτού του plugin στην λειτουργεία του blog είναι μηδαμινή, εντούτοις, αλλάζει κάπως την αισθητική της σελίδας login αντικαθιστώντας το βαρετό default γραφικό με κάποιο άλλο της αρεσκείας σας. Αρκεί μόνο να σχεδιάσετε την επιθυμητή εικόνα ή απλά να διαλέξετε μια από τις έτοιμες που έχουν κατασκευαστεί από άλλους χρήστες. 

 

6) WP-Polls

 

 polls

 

Πολλές φορές παρουσιάζεται η ανάγκη ενσωμάτωσης στο blog κάποιου είδους ψηφοφορίας η οποία βοηθάει στην συνέχιση του διαλόγου και κυρίως την τάση που παρουσιάζεται πάνω σε ένα θέμα της επικαιρότητας. Η δημιουργία και η ενσωμάτωση ψηφοφοριών γίνεται πλέον πολύ εύκολα, χωρίς να χρειαστεί κάποιο τρίτο website που προσφέρει τέτοιου είδους υπηρεσίες, με το plugin WP-Polls 2.31 το οποίο είναι πλήρως προσαρμόσιμο ανάλογα με την διαθεση του blogger.

 

7) WP-Users Online

 

usersonline

 

Με αυτό το plugin γίνεται δυνατή η ενσωμάτωση σε κάποιο σημείο του blog, μέσα στα άρθρα ή στην sidebar, ενός κειμένου το οποίο ενημερώνει όχι μόνο για τον real time αριθμό επισκεπτων του blog αλλά και για το ποιοι είναι (Members/Guests/Search Bots). Το plugin αυτό είναι χρήσιμο κυρίως όταν υπάρχει ένας αξιοπρόσεκτος αριθμός επισκεπτών ωστε να δημιουργήσει εντυπώσεις.

 

8] Google XML Sitemaps

 

googlexmlsitemaps

 

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία ενός website που πολλές μηχανές αναζητήσεις όπως το google, λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν όταν το crawlαρουν  είναι το XML Sitemap το οποίο περιλαμβάνει πληροφορίες χρήσιμες για τα search bots όπως το πότε ενημερώθηκε τελευταία φορά, ποια είναι τα σημαντικά URL κλπ. Το plugin αυτό αναλαμβάνει να κάνει όλοι την δουλεία για το blogs σας και μάλιστα αυτόματα μετά από κάθε ενημέρωση του.

Related Articles

1 ΣχόλιοΣχολιάστε

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.