Υβριδικό Χειρουργείο στο Υγεία: Το πρώτο στην Ελλάδα!

 

Εγκαινιάστηκε την Κυριακή η πρώτη στην Ελλάδα Υβριδική Χειρουργική αίθουσα τελευταίας γενιάς στο Θεραπευτήριο Υγεία.

Το Υβριδικό Χειρουργείο του Υγεία, καλύπτει επιφάνεια 87 τ.μ., διαθέτει σύγχρονο απεικονιστικό και μηχανολογικό εξοπλισμό για τη διενέργεια πολύπλοκων χειρουργικών επεμβάσεων. Στην αίθουσα αυτή μπορούν να διενεργούνται στον ίδιο ασθενή ταυτόχρονα, ενδαγγειακές και ανοικτές επεμβάσεις σε ολόκληρο το καρδιαγγειακό σύστημα από όλες τις χειρουργικές ή επεμβατικές ειδικότητες, όπως: αγγειοχειρουργική, επεμβατική καρδιολογία, καρδιοχειρουργική, νευροχειρουργική, επεμβατική ακτινολογία.

Επίσης, επιτρέπει τη διενέργεια όλων των ελάχιστα επεμβατικών πράξεων από όλες τις υπόλοιπες ιατρικές ειδικότητες, όπως ορθοπεδική, γενική χειρουργική, χειρουργική τραύματος, ουρολογία. Την Υβριδική Χειρουργική Αίθουσα, εγκαινίασε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, παρουσία του δήμαρχου Αμαρουσίου και προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γεωργίου Πατούλη και άλλων προσκεκλημένων.

Ο διευθυντής της Α’ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, κ. Σταύρος Καλλιάφας δήλωσε: «Με την πάροδο του χρόνου και την εξέλιξη της τεχνολογίας, εκτελούνται όλο και περισσότερες και πιο σύνθετες ενδαγγειακές επεμβάσεις. Σε ορισμένες από αυτές παρουσιάζεται η ανάγκη είτε να γίνει εξαρχής συνδυασμένη ανοικτή και ενδαγγειακή επέμβαση, είτε να γίνει μετατροπή της ενδαγγειακής σε ανοικτή, όπου η πρώτη δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί. Για τον λόγο αυτό δημιουργήθηκαν τα υβριδικά χειρουργεία».

Ο πρόεδρος της MIG και του Ομίλου ΥΓΕΙΑ κ. Ανδρέας Βγενόπουλος στην ομιλία του κατά την τελετή των εγκαινίων επισήμανε: «Το Υγεία αποδεικνύει άλλη μία φορά ότι είναι από τους πιο άξιους «πρεσβευτές» της Ευρωπαϊκής Ελλάδας και παραμένει στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας στην ευρωπαϊκή αγορά. Η προσπάθεια αυτή δείχνει ότι συνεχίζουμε το επενδυτικό πρόγραμμά μας προκειμένου να διασφαλίσουμε το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και τις θέσεις εργασίας.

Ο όμιλος Υγεία, χάρη στις σημαντικές επενδύσεις των τελευταίων ετών περιλαμβάνεται στα κορυφαία νοσηλευτικά ιδρύματα της Ευρώπης και αυτός είναι ο κύριος λόγος που παρά την κρίση έχουμε αυξήσει τις θέσεις εργασίας κατά 3 %. Μαζί με τους εργαζόμενους, το νοσηλευτικό και ιατρικό δυναμικό, συνεχίζουμε την μεγάλη προσπάθεια».

 

Κατά το σύντομο χαιρετισμό του ο Υπουργός Υγείας κ. Αν. Λυκουρέντζος ανέφερε ότι: «Η Ελλάδα διαθέτει ικανές επιστημονικές και επιχειρηματικές δυνάμεις, οι οποίες δημιουργούν, προσφέρουν και υποδεικνύουν προς όλους τους Ελληνες και τις Ελληνίδες τον αληθινό δρόμο για την έξοδο από την κρίση και την πραγματική ανάπτυξη.

Θεωρώ δε ως υπουργός Υγείας ότι η αναγέννηση του τομέα της Υγείας προϋποθέτει μεταξύ άλλων οπωσδήποτε τη συνεργασία αλλά και τη σύμπραξη του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα. Η απαλλαγή της οικονομίας μας και της κοινωνίας μας από τα δεσμά της κρατικοδίαιτης γραφειοκρατίας, της δημαγωγίας και της μεταπολιτευτικής παθογένειας οδηγεί στην απελευθέρωση των αστείρευτων ηθικών, επιστημονικών και επιχειρηματικών δυνάμεων του Ελληνισμού.

Επισημαίνεται δε ότι το υπουργείο Υγείας εργάζεται για αυτόν τον παραγωγικό επαναπροσανατολισμό της πατρίδας μας και ήδη σε συνεργασία και με το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης αναπτύσσει καινοτόμες πολιτικές, στις οποίες κεντρική στρατηγική θέση κατέχει ο Τουρισμός Υγείας. Επίκειται δε στο προσεχές διάστημα η κατάθεση προς ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη θεσμοθέτηση και λειτουργία του Τουρισμού Υγείας.

 

Είμαι βέβαιος ότι στη δυναμική ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα, πρόκειται να πρωτοστατήσει το Θεραπευτήριο Υγεία, το οποίο μάλιστα ήδη διαθέτει διεθνή πιστοποίηση για την παροχή υπηρεσιών Τουρισμού Υγείας».

Related Articles

1 ΣχόλιοΣχολιάστε

  • Πόσο θα ήθελα να ήταν καλύτερα τα πράγματα και να ήμουν εκεί στην εγκατάσταση, να την έκανα με τα παλιά τα φιλαράκια τον Άρη και τον Θανάση. Αλλοτινές μου εποχές αλλοτινοί μου χρόνοι.

Leave a Reply

Η διεύθυνση σας δεν θα αναρτηθεί. Τα απαιτούμενα πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.